Aydın Doğan'dan teröre karşı birlik çağrısı

Bodrum'da kendi grubundaki yayın yönetmenlerini toplayarak bir konuşma yapan Aydın Doğan, teröre karşı birlik çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Aydın Doğan'dan teröre karşı birlik çağrısı
DOĞAN Yayın İlkeleri Kurulu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan başkanlığında, Bodrum'da toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan, “Terörün sona erdirilmesi için milletçe elbirliği etmek, tek yürek olmak mecburiyetindeyiz. İster PKK, ister IŞİD; terörün her türlüsüne karşı, hiçbir ayrım yapmadan mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Biz medya olarak her türlü terör eylemini lanetliyor ve kınıyoruz. Yayınlarımız bu kadar açık ve kesindir" dedi. Aydın Doğan ayrıca Alman Parlamentosu'nun sözde soykırım iddiaları ile ilgili aldığı kararı da haksız bulduğunu ve kınadığını söyledi.

'HER TÜRLÜ TERÖRÜ LANETLİYOR, KINIYORUZ'

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, ülke olarak zor bir dönemden geçildiğini ifade etti. Aydın Doğan, “Türkiye'nin siyasi gündemi yine çok yoğun. Son bir yıldır başta PKK ve IŞİD'in yaptığı haince eylemler olmak üzere, terör, maalesef bütün dehşeti ile devam ediyor. Hemen her gün şehit haberi alıyoruz. Son bir yılda 500'den fazla subayımız ve polisimiz terörle mücadele ederken şehit oldu. Ailelerine ve bütün yakınlarına başsağlığı diliyorum. Terörün sona erdirilmesi için milletçe elbirliği etmek, tek yürek olmak mecburiyetindeyiz. İster PKK, ister IŞİD; terörün her türlüsüne karşı, hiçbir ayrım yapmadan mücadeleyi sürdürmek gerekiyor. Biz medya olarak her türlü terör eylemini lanetliyor ve kınıyoruz. Yayınlarımız bu kadar açık ve kesindir. Bu yalın gerçeğe rağmen, bazı medya organları, kara propaganda yaparak, bizi teröre destek olmakla itham ediyor. Bu gülünç suçlamalar bize zarar vermez, ama terörle mücadeleyi sulandırır ve zafiyete uğratır" dedi. 

'BİZİM SORUMLULUĞUMUZ KAMUOYUNU AYDINLATMAK'

Konuşmasında yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Aydın Doğan, “Hükümetin diğer önceliği olan anayasa konusunda gelişmeleri beklemek gerekiyor. Sayın Başbakan, anayasanın seçilmiş cumhurbaşkanı olgusuna uygun biçimde değiştirilmesi gereğini vurgularken, muhalefet partilerinin liderleri başkanlık sistemine karşı olan tutumlarını sürdürüyor. Medya olarak, bizim sorumluluğumuz kamuoyunu sistemler hakkında aydınlatmak olmalıdır. Dünyadaki uygulamalara da bakarak toplumu objektif biçimde bilgilendirmeliyiz" dedi. 

ALMAN PARLAMENTOSUNUN KARARINI KINIYORUM

Ülke içindeki bu gelişmelerin yanı sıra dünyada ve yakın coğrafyamızda da çok olumsuz, kaygı verici olayların devam ettiğini anlatan Aydın Doğan, Alman Parlamentosu'nun sözde soykırım kararına tepki gösterip, “Alman Parlamentosu'nun sözde soykırım iddiaları ile ilgili almış olduğu karar haksız ve yersiz olmuştur. Ben bu kararı kınıyorum. 'Parlamentolar yargı makamı değildir' diyorum. Almanya'daki bazı yayın organlarını bizim yönlendirdiğimiz yolunda son günlerde yapılan yayınlar da deli saçmasıdır. Bizim hiçbir zaman Alman basınını yönlendirme, niyetimiz de, gücümüz de, çabamız da yoktur. Bunu açıkça söylemek istiyorum" dedi. 

Yorumlar