Gıda zehirlenmesinin yaşandığı kışlada yemin töreni

- Soruşturma kapsamında geçici olarak eğitime ara verilen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 3,5 ay sonra yemin töreni düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Gıda zehirlenmesinin yaşandığı kışlada yemin töreni

MANİSA (AA) - Gıda zehirlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında geçici olarak eğitime ara verilen Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 3,5 ay sonra ilk yemin töreni gerçekleştirildi.

Mayıs ve haziranda kışlada yaşanan gıda zehirlenmelerinin ardından sürdürülen soruşturma kapsamında eğitime ara verilen ve düzenleme yapılan kışlada, 368. kısa dönem 212 acemi askerin yemin töreni yapıldı.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, 1. Er Eğitim Tugay Komutan Vekili Kıdemli Albay Güven Dere, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, protokol üyeleri ile çok sayıda asker yakını katıldı.

Kıdemli Albay Dere, burada yaptığı konuşmada, bir aylık acemi birliğini Türk askerine yakışır şekilde tamamlayan erlere bundan sonraki hayatlarında başarı diledi.

Konuşmaların ardından askerler, Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

- Kışladaki gıda zehirlenmesi şüpheleri

Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 24 Mayıs ve 17 Haziran'da yaşanan gıda zehirlenmelerinde 1 asker hayatını kaybetmişti. Kışlada yüzlerce askerde zehirlenme şüphesine rastlanmıştı.

Gıda zehirlenmelerinin ardından Manisa Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmalar sonunda 6 muvazzaf asker ile kışlaya yemek veren şirketin genel müdürü, satın alma müdürü ve bazı personeli tutuklanmıştı.

Birlikte eğitime ara verilirken, 23 Haziran'da yapılan son yemin töreninin ardından Tugay Komutan Vekili Albay Şefik Güvenç görevinden alınmıştı.

Fiziki yapı tamamlanıncaya kadar kışlaya asker alımı durdurulmuştu.

Yorumlar