Şanlıurfa İsot Festivali

- Festival kapsamında 199 kadının katıldığı isot yarışması düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Şanlıurfa İsot Festivali

ŞANLIURFA (AA) - Büyükşehir Belediyesince ilk kez düzenlenen Şanlıurfa İsot Festivali (URFES), kapsamında 199 kadının katıldığı ödüllü isot yarışması düzenlendi.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festival kapsamında Cumhuriyet Tesisleri'nde, isottan yapılan 37 yemek basın mensupları ve konuklara tanıtıldı. Söz konusu yemekler daha sonra halka ikram edildi.

- "En güzel acılar yarıştı"

Buradaki etkinliğin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mutfak Müzesi'nde ödüllü isot yarışması düzenlendi.

Yaptıkları isotlara "Antibiyotik", "Zehirim Olsun", "Buna Acı Deme", "Belamısan" gibi ilginç rumuzlar veren 199 kadın yarışmacının katıldığı etkinlikte, jüri üyeleri biberin rengi, tadı, kokusu, tuzu ve tohum oranına bakarak not vermeye çalıştı.

Değerlendirme yaparken acıdan dolayı zorlandıkları gözlenen jüri üyeleri, yoğurt, baklava, ekmek ve meyve yiyerek çalışmalarını sürdürdü. Yarışmada dereceye giren yarışmacılara para ödülü verilecek.

Şanlıurfa Sıra Gecesi ekiplerinin yöresel eserlerini seslendirdiği etkinlikte ayrıca çiğ köfte yoğrularak vatandaşlara ikram edildi.

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, isotun kentin tescilli ürünü olduğunu ifade ederek söz konusu festivalin kentin tanıtımına katkı sunacağına inandığını kaydetti.

Bu akşam Şanlıurfalı sanatçılar Ferhat Göçer ve Zekeriye Ünlü'nün konser verecekleri festival, yarın çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Yorumlar