Yücel İldiz’den Milli Takım yorumu

Dünya Kupası Eleme Grubu’nda istediği sonucu alamayarak havlu atan Milli Takım ile ilgili Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz yorumlarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, "Mağlubiyeti hak ettik" dedi.Türkiye’nin İzlanda’ya 3-0 yenilmesinin...

Google Haberlere Abone ol
Yücel İldiz’den Milli Takım yorumu

Dünya Kupası Eleme Grubu’nda istediği sonucu alamayarak havlu atan Milli Takım ile ilgili Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz yorumlarda bulundu. Tecrübeli teknik adam, "Mağlubiyeti hak ettik" dedi.

Türkiye’nin İzlanda’ya 3-0 yenilmesinin yankıları sürüyor. Eskişehirspor Teknik Direktörü Yücel İldiz de, basın mensuplarının Türkiye-İzlanda karşılaşmasına yönelik sorularını cevaplandırdı. Türk futbolu adına bugünün bir milat olabileceğini söyleyen İldiz, "Valla milli maçla ilgili söylenecek çok fazla bir şey yok. Mağlubiyeti hak ettik. İzlanda klasik olarak 4-4-2’yi en iyi oynayan ekiplerden bir tanesi zaten. Biliyorsunuz duvar gibi bir takım. 11 adamın hemen hemen hepsi aynı şeyleri oynuyor. Fizik güçleri çok güçlü bir ekip. Bu tip ülkelerin takımlarına karşı zaten bizim bir zaafımız var. Ama özetle bizim oynayan arkadaşlarımızın da kendi takımlarında maç eksiğinin olması, fizik açısından hazır olmamaları tabii bir çok neden sayabiliriz. Milli takım açısından, bizim açımızdan kötü bir gündü kabul etmek lazım. Her gün yeni bir gündür diye hep konuşuruz, her gün yeni bir umuttur. Her kötüden bir iyilik çıkar diye düşünüyorum. Bunları tamamen kaldırıp, yeni bir yapılanma içerisine girersek Milli Takım olarak, Türk futbolu adına bugün belki de bir milat olabilir" diye konuştu.

"Bu galibiyetin devamını getirmek istiyoruz"

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde U21 ile A Takım’ın hazırlık maçı öncesi konuşan Yücel İldiz, takımının durumunu da paylaştı. Moralli çalıştıklarını kaydeden İldiz, "Tabii kazanarak başlamamız iyi oldu. Ama hakikaten çok sakat oyuncu vardı. Bir takım eksikliklerimiz var, bunları milli takım arasında gidermeye çalışıyoruz. Sanırım hafta başı itibariyle baktığınızda, Ofoedu dışında diğer arkadaşlarımızın sakatlıkları geçmiş olacak. Kaptan’ın da cezası bitiyor biliyorsunuz. Bu anlamda en azından bir nefes almış olacağız. Tabii ki haftasonu son derece zorlu bir Adana Demirspor müsabakası var. Ligin en güçlü ekiplerinden bir tanesi. Her sen çok iddialı ekipler yapıyor. Lige çok iyi başlamadılar ama son dönemlerde çok iyi neticeler aldılar. Onların da biliyorsunuz müthiş bir seyircisi var. Adana seyircisi iyidir. Yani haftasonu Adana’da güzel bir müsabaka olacaktır diye düşünüyorum. Moralli çalışıyoruz, bu galibiyetin devamını getirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Eskişehirspor, U21 Takımı ile oynadığı hazırlık maçıyla Adana Demirspor karşılaşmasının çalışmalarına devam etti.

Yorumlar