Nusaybin'deki 4 aylık yasak kalkıyor

Nusaybin'de 4 ay önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı beş gün sonra aşamalı olarak kaldırılacak

Google Haberlere Abone ol
Nusaybin'deki 4 aylık yasak kalkıyor
Mardin'in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz'da kısmi olarak kaldırılması planlanıyor. Nusaybin Kaymakamlığı, ilçede tamamlanan operasyonun ardından uygulanmasına devam edilen sokağa çıkma yasağının kısmî olarak 19 Temmuz tarihi itibarıyla kaldırılmasının planlandığını açıkladı.

Açıklamada, 14 Mart 2016 günü saat 00.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile başlayan operasyonların 03 Haziran 2016 Cuma günü itibariyle  sona erdiği  hatırlatmasında bulunarak operasyonlar kapsamında 495 PKK'linin öldürüldüğü, 515 barikatın açıldığı, 53 çukurun kapatıldığı, bin 226 el yapımı patlayıcının da etkisiz hale getirildiği belirtidi.

El yapımı patlayıcılar ile ilgili arama tarama faaliyetlerine devam edildiği belirtilen açıklamada 3 Haziran 2016 ile 13 Temmuz 2016 tarihleri arasında 197 el yapımı patlayıcının daha etkisiz hale getirillidiği ifade edildi.

Açıklamada, önümüzdeki Salı günü ilçedeki sokağa çıkma yasağının kismi olarak kaldırılmasının planlandığı kaydedilerek, "Atmaca-7 Müşterek Özel Birlik Operasyonu sonrasında vatandaşlarımızın can güvenliği ile ilgili hassasiyet dikkate alınarak kontrollü bir şekilde güvenli mahallelere girişler yapılmakta olup arama tarama çalışmalarının halen devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir, Dicle, Kışla ve Zeynel Abidin mahalleleri hariç olmak üzere sokağa çıkma yasağının 19 Temmuz 2016 Salı günü kaldırılması planlanmaktadır. Sokağa çıkma yasağının kaldırılma kararı ayrıca kamuoyu ile paylaşılacaktır.” denildi.

Yorumlar