Midyat'taki saldırıda hamile polis şehit düştü

Midyat ilçesindeki bombalı araçlı saldırıda iki kadın polis ile üç sivil hayatını kaybetti, 30 kişinin ise yaralandığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Midyat'taki saldırıda hamile polis şehit düştü
Mardin'in Midyat ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda, biri hamile iki kadın polis şehit düştü, üç kişi yaşamını yitirdi, 30'u aşkın kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne teröristlerce bomba yüklü araçla saldırıdüzenlendi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre, bir polis şehit oldu, üç kişi hayatını kaybetti, sivillerin de bulunduğu en az 30 kişi yaralandı.

Saldırıda yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu belirtildi.

HAMİLE POLİS ŞEHİT DÜŞTÜ

Patlamada yaralananlardan kadın polis memuru, kaldırıldığı hastanedeki müdahaleye rağmen şehit düştü. Şehidin 8 yıllık polis memuru ve hamile olduğu öğrenildi.

Yaralılardan bazıları, kaldırıldıkları Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi.

Hastanede bekleyişini sürdüren yaralıların ve hayatını kaybedenlerin yakınları gözyaşı döktü.
Emniyet müdürlüğü binası brandayla kapatıldı.

Saldırının gerçekleştirildiği Nusaybin Caddesi'nde polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alırken, emniyet müdürlüğü binası brandayla kapatıldı.

Öte yandan, saldırıda yaralanan polis memuru A.A, Midyat Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardından Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Midyat ilçesinde emniyet güçlerini hedef alan bombalı saldırıya ilişkin yetkililerden bilgi aldı. 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak olay hakkında bilgi aldı. Saldırıyı lanetleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, gelişmeleri yakinen takip ettiği, bu çerçevede Mardin Vali Yardımcısı Erkan Çapar ile de bir telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi.

VATANDAŞLAR TERÖRÜ LANETLEDİ

Saldırıda yaralananlara kan vermek için Midyat Devlet Hastanesine gelen Abdülkadir Gümüş, patlamanın evde bulunduğu sırada olduğunu belirterek, hemen hastaneye koştuğunu söyledi.
Gümüş, "Bu ramazan ayında böyle bir saldırıyı kınıyoruz. Bu kan dursun, Allah bizi korusun. Milletimiz inşallah bir daha böyle bir acı yaşamaz." diye konuştu.

İlhan Akay da patlamada evde bulunduğunu anlatarak, "Ramazan ayında böyle bir patlama olduğu için şoktayız. 20 yıldır buradayız, böyle bir patlama görmedik. Bu, son olur inşallah." dedi.



 

Yorumlar