Midyat'ta şehitleri uğurlama töreni

PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış ile hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için Midyat Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Midyat'ta şehitleri uğurlama töreni
Mardin'in Midyat ilçesinde PKK teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memurları Nefize Özsoy ve Şerife Özden Kalmış ile hayatını kaybeden Fahrettin Ekinci, Hayriye ve Bekir Sayan için tören düzenlendi.

Midyat Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen törende, şehit olan polisler ile hayatını kaybeden vatandaşların Türk bayrağına sarılı naaşları, tören mangası ve polislerin omuzlarında alana getirildi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla törene katılan binlerce kişi, "Sizin vatan dediğiniz dağda başlayıp çöplükte biter, bizim vatan bildiğimiz yürekte başlayıp şehadetle biter" yazılı pankart açtı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", "Meclis'te PKK istemiyoruz" ve "Hepimiz polisiz, hepimiz asker" sloganları attı.

Törene şehit polislerden Özsoy'un eşi Cumhur Özsoy, Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış ile saldırıda yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarının yanı sıra Mardin Valisi Mustafa Yaman, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl ile bazı milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitlerin öz geçmişleri ile İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua okunmasının ardından törende konuşan İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, milletin kimseye boyun bükmeyeceğini, bu uğurda tüm güvenlik güçlerinin şehadete hazır olduğunu söyledi.

Hayriye ve Bekir Sayan ile Fahrettin Ekinci'nin törene katılan yakınları, Türkçe ve Kürtçe, "Bu kan dursun. Yeter artık, barış olsun" diye ağıtlar yaktı.

Saldırıda yaşamını yitiren şehit polisler ve vatandaşların yakınlarış tören boyunca güçlükle ayakta durabildi. Fenalık geçiren kişilere, sağlık ekipleri tarafından müdahalede bulunuldu.

Hamile olan şehit Kalmış'ın eşi polis memuru Hüseyin Kalmış, tören boyunca eşinin tabutunun başından hiç ayrılmadı.

Kendisi de daha önce bir saldırıda yaralanan polis memuru Cumhur Özsoy, eşi Özsoy'un tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta güçlük çeken şehitlerin eşleri polis memurları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Şehitlerin Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli meslektaşları, silah arkadaşlarının tabutuna birer kurşun koydu.

Helallik alınmasının ardından şehitlerin naaşları meslektaşları ve vatandaşların omuzlarına alınarak cenaze aracına konuldu. Bu sırada vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
Törenin ardından şehit Özsoy'un naaşı memleketi Edirne'ye, şehit Kalmış'ın naaşı memleketi Kastamonu'ya uğurlandı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise toprağa verilmek üzere Midyat'ın Kutlubey köyüne gönderildi.

Mardin'in Midyat ilçesi Bahçelievler Mahallesi Nusaybin Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğüne dün PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 2'si kadın 3 polis şehit olmuş, 3 kişi hayatını kaybetmiş, 23'ü sivil 50 kişi yaralanmıştı. Yaralananlardan çoğunun çocuk olduğu saldırıda birçok ev ve iş yeri hasar görmüştü.

Yorumlar