Midyat'ta evler bayraklarla süslendi

Mardin'in Midyat ilçesinde, saldırının ardından teröre tepki gösteren vatandaşlar, ev ve iş yerlerine Türk bayrağı astı

Google Haberlere Abone ol
Midyat'ta evler bayraklarla süslendi
Mardin'in Midyat ilçesinde, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırının ardından teröre tepki gösteren vatandaşlar, ev ve işyerlerine Türk bayrağı astı.

Nusaybin Caddesinde Emniyet Müdürlüğü karşında faaliyet gösteren bir esnaf, iş yerine Türk bayrağı ve üzerinde "Vatan sağ olsun" yazılı pankart astı. Branda ile kapatılan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına da dev Türk bayrağı asıldı.

Saldırının gerçekleştiği bölgede, patlamanın etkisiyle iş yeri ve evleri zarar gören vatandaşlar, temizlik çalışmasını sürdürüyor.

Pastane işletmecisi Serdar Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü şiddetle kınadığını söyledi.

Saldırıda şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Atlı, konuşmasına şöyle devam etti:
"Şehit olan polislere ben her gün poğaça satan biriydim. Canımız pahasına bile olsa terörden korkmamamız gerektiğini defalarca vurgulamıştım. Geçen yıl terör olaylarının yaşandığı ilk gün insanlar 'bana erken kapat' diyorlardı. Biz vatandaş olarak korkmuyoruz, yılmıyoruz, işte gerçek örneği de bu astığımız bayrak. Bu kelime herkese yeter. vatan sağ olsun. Halk olarak birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Terörün hiç birinden korkmayacağız."

Atlı, saldırıda iki yaşlı vatandaşın da hayatını kaybettiğini anımsatarak, "Vatandaş olarak dik duruyoruz, bayrağımızı da astık inşallah bu son olur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar