Mardin esnafından Ahmet Türk ve vekillere tepki

PKK'nın çukur ve barikatlarından sonra Nusaybin'i gezen Ahmet Türk ile HDP'li milletvekilleri esnafın tepkisini çekti

Google Haberlere Abone ol
Mardin esnafından Ahmet Türk ve vekillere tepki
PKK'nın kazdığı çukur ve barikalar nedeniyle uzu süre boyunca sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Nusaybin ilçesine giden HDP milletvekilleri ile Ahmet Türk beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Nusaybin'i ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyete bazı vatandaş ve esnaf tepki gösterdi.

Nusyabinim isimli haber sitesinin haberine göre HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ile beraberindeki heyet, inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Nusaybin'e geldi. Türk ve beraberindekiler, çarşı esnafını ziyareti sırasında bazı esnaf ve vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Bir iş yeri ziyareti sırasında Türk'e tepki gösteren bir esnaf: "Bizi dinlesinler. Hakkımızı istiyoruz. Bizi muhacir yaptınız. Bizi perişan ettiniz. Bizi rezil ettiniz. Bu şekilde biz Kürtlük istemiyoruz." dedi.
Lozan Caddesi üzerinde Ahmet Türk ve beraberindeki heyete tepki gösteren bir kadın ise: "Ben altı aydır Batman'daydım. Belediye bana bir iğne bile yardımda bulunmadı. Bizim için hiç bir şey yapmadınız. Bizi kapı önlerinde bıraktınız. Hepiniz koltuklarınızda oturuyorsunuz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Türk ve beraberindeki heyet daha sonra ilçede ayrılmak zorunda kaldı. 

Yorumlar