Mardin'deki saldırıda şehit sayısı 4'e yükseldi

Mardin'de polis aracına düzenlenen bombalı saldırıda şehit sayısı 4'e yükselirken; yaralı sayısı da 7 oldu

Google Haberlere Abone ol
Mardin'deki saldırıda şehit sayısı 4'e yükseldi
Mardin'de bugü sabah terör örgütü PKK tarafından yola döşenen bombanın patlatılması sonucu yaralanan askerlerden dördü şehit oldu. Patlamanın ilk anlarda 10 asker ile 2 korucu yaralanmıştı. Yaralı askerlerden dördü daha sonra hayatını kaybetti. 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teröristler, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde tuzakladıkları patlayıcıyı görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 2 korucu ve 5 asker yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin ile Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Derik Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan bir asker müdahaleye rağmen şehit düştü. 2 korucu ve 5 askerin tedavileri sürüyor.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Patlama nedeniyle karayolunda çukur oluştu, yol ulaşıma kapatıldı. Yolun yeniden ulaşıma açılması için karayolu ekiplerince çalışma başlatıldı. 

OPERASYON BAŞLADI

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde Ilıca Mahallesi yakınlarında saat 08.30 sıralarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatıldığı bildirildi.

Patlama sonucu 3 askerin şehit olduğu, 2'si ağır 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hızla hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Yaralıların tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT ASKERİN AİLESİNE ACI HABER ULAŞTI

Hain saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Enes Kaya'nın, Konya'nın Ilgın ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Şehidin, Beykonak Mahallesi'ndeki babaevine acı haber, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüsnü Duran, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Karahan ve askeri yetkililer tarafından verildi.

ŞEHİT EVİ BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

Oğullarının şehit olduğunu duyan baba Şükrü ve anne Gülcan Kaya gözyaşlarına boğuldu.
Haberin duyulmasının ardından şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaş, taziyelerini iletmek için evin önünde toplandı.

Evin girişindeki duvara, kırmızı ve beyaz boya ile çizilen "ay-yıldız" dikkati çekti.

Yorumlar