Mardin'de terörle mücadele

Vali Koçak: "Elinde silah olanlara sesleniyorum, silahlarınızı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine teslim olun ki yaşayasınız yoksa sonunuz Nusaybin'de, Sur'da' Cizre'de olanlar gibi olacak"

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de terörle mücadele
Valiler Kararnamesi ile Mardin Valiliğinden Aydın Valiliğine atanan Ömer Faruk Koçak, "Elinde silah olanlara sesleniyorum, silahlarınızı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine teslim olun ki yaşayasınız, yoksa sonunuz Nusaybin'de, Sur'da, Cizre'de olanlar gibi olacak" dedi.

Koçak, bir otelde onuruna verilen iftar yemeğinde, kentte görev yapmanın güzel ama bu dönemde biraz zor olduğunu söyledi.

Mardin'de farklı etnik yapıların bir arada binlerce yıl barış içinde yaşadığını belirten Koçak, kentte tarihi ve kültürel çalışmalar yerine terörle mücadeleye ağırlık verildiğini ifade etti.

Terörün bir insanlık suçu olduğunun en net görülen şehirlerden birinin Mardin olduğunu vurgulayan Koçak, şunları kaydetti:
"5 bin yıllık bir şehrin nasıl yaşanmaz hale getirildiğini, teröristlerce oradaki vatandaşlarımızın nasıl terörize dildiğini, şehri terk etmek zorunda kaldıklarını ve şehrin tanınmayacak hale geldiğini gördük maalesef. Gelişmenin, refahın ve huzurun önünde ne kadar büyük bir engel teşkil etmeye çalıştıklarını hep beraber müşahede ettik ancak devletimizin gücü, kolluk kuvvetlerimizin kahraman temsilcileri bunun asla mümkün olamayacağını teröristlerin amaçlarına asla ulaşamayacaklarını onlara anladıkları dilden anlattılar. Bu mücadelede devletin yanında olan bütün Mardin halkına teşekkür ediyoruz. Bütün dünyadaki düşman ve düşmanların arkasındakiler bilsinler ki bu millet Kürt'ü, Türk'ü, Müslümanı ve Hristiyanı ile bütün unsurları ile bir ve beraberdir"

"Emellerinize ulaşamayacaksınız"

Koçak, Nusaybin'de operasyonlar öncesinde teröristlere teslim olmaları için çağrıda bulunduklarını, çağrıya uymayanların etkisiz hale getirildiğini anlatarak, çağrıya geç uyanların da ne kadar çok pişman olduklarının herkes tarafından görüldüğünü söyledi.

Koçak, şöyle devam etti:
"Diğer gafillere ve arkasındakilere de bir kere daha sesleniyorum. Mardin, Şırnak, Diyarbakır'da ve Türkiye'nin hiçbir köşesinde aradığınızı bulamayacaksınız, emellerinize ulaşamayacaksınız. Elinde silah olanlara sesleniyorum, silahlarınızı bırakın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adaletine teslim olun ki yaşayasınız yoksa sonunuz Nusaybin'de, Sur'da, Cizre'de olanlar gibi olacak. Ya teslim olacaksınız ya öleceksiniz. Ben yaşamınız için son şansınızı kullanmanızı istiyorum."
Terör guruplarının arkasında bulunan ve terörle beslenen güç odaklarına da seslenen Koçak, "Dünya sizin istediğiniz gibi bir dünya olmayacaktır. Sürekli çatışan, sürekli kan dökülen dünya olmayacaktır. Bu çatışan dünyaya silah satarak, değerlerini sömürerek zenginleşeceğiniz günler geçti. Artık dünya sizin istediğiniz dünya değil. İnsanlığın istediği ve beklediği dünya olma yolunda dev adımlarla ilerliyor" ifadesini kullandı.

Koçak, bu toprakların Aziz Sancar ve El Cezeri gibi dünyaya önemli ilim ve bilim adamaları yetiştirildiğini ve yetiştirilmeye devam edeceğini de vurguladı.

Konuşmanın ardından kendisine bazı sivil toplum kuruluşları tarafından verilen plaketi alan Koçak, hakkını herkese helal etti ve herkesten de helallik istedi.

Programa, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, idare amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gazi ve şehit aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Yorumlar