Mardin'de sağlık terörü

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli doktor, sırasından önce muayene olmak isteyen bir hasta ve yakınları tarafından darbedildi -

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de sağlık terörü

Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Dr. Hasan Talay, sırasından önce muayene olmak isteyen bir hasta ve yakınları tarafından darbedildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

İddiaya göre, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli Dr. Talay, 90. sıradaki hastaya baktığı sırada 134. sırada yer alan bir hasta önce muayene olmak istedi.

Sırayı beklemeleri gerektiğini bildirilmesine rağmen hasta ve 3 yakını Talay'ı darbetti.

Doktor Talay, Mardin Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Bölümü'nde tedavi altına alındı. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Karakuş, Halk Sağlığı İl Müdürü Saffet Yavuz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Mehtap Bingül, Mardin Devlet Hastanesi Başhekimi Bayram Açan, Talay'ı ziyaret etti.

Talay'a geçmiş olsun temennilerini ileten Karakuş, bu olayın hoşgörü kentine yakışmadığını söyledi.

Olaydan üzüntü duyduklarını anlatan Karakuş, insanların sağlığı için gece gündüz nöbet tutan doktorların darbedilmesinin hiçbir kabul edilir bir yanının olmadığını kaydetti.

Burada fedakarca görevini yapan sağlık çalışanların sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Karakuş, şöyle devam etti:

"Doktorumuz, 134. sıradaki hasta ve hasta yakınları tarafından darbedildi. Biz şiddetin her türlüsünü kınıyoruz ama sağlığa uzanan eli daha şiddetli bir şekilde kınıyoruz. İnsanların yaşatılması için çaba sarf edilen doktora uzanan el, yaşama uzanan eldir. Bu şefkatli ellere vurulan şefkatsiz elleri lanetliyoruz. Böyle olayların yaşanmaması için de vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz."

Yorumlar