Mardin'de karakola bombalı saldırı

Mardin'de Ceviklik Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda iki asker şehit oldu

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de karakola bombalı saldırı
Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda iki asker ile bir sivil hayatını kaybetti. 

Alınan bilgiye göre, merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İlk belirlemelere göre bir sivil hayatını kaybetti, iki asker şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 10 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliği'nden saldırıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: "9 Temmuz 2016 Cumartesi günü saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakolu'na bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Menfur saldırı sonucunda 2 askerimiz şehit olmuş 1 kadın vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 3'ü ağır olmak üzere toplam 7 yaralımız süratle hastaneye intikal ettirilmiştir. Tedavileri ise halen devam etmektedir. Olay sonrasında güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Yorumlar