Mardin'de demokrasi nöbeti devam ediyor

Mardin'in Midyat ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Mardin'de demokrasi nöbeti devam ediyor
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için Mardin'in Midyat ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Midyat'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısıyla 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar, demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor.

Polis eşi Şerife Özden Kalmış'ı PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenledikleri saldırıda kaybeden polis Hüseyin Kalmış da demokrasi nöbetine katıldı.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, demokrasi nöbetinde yaptığı konuşmada, batı ve ABD'nin Türkiye'ye bakışlarının hiç dostça olmadığını söyledi.

Türkiye'nin hiç hak etmediği bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını, insanların ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öldürülmek istendiğini belirten Miroğlu, Meclis'in bombalandığını anımsattı.

Miroğlu, "Siz hala Türkiye'yi 'İnsan hakları ihlalleri yapılıyor' diye suçluyorsunuz, gerçek darbeyi görmüyorsunuz, darbe suçlarını görmüyorsunuz ve onları aklıyorsunuz. Eğer şahit arıyorsa ABD, Obama yönetimi, delil arıyorsa işte Midyat halkı, burada olan herkes bu darbeye şahittir." diye konuştu.

Daha sonra terör saldırısında polis eşini kaybeden Kalmış'a sarılan Miroğlu, gözyaşlarını tutamadı.

Yorumlar