Burhaniye’de devlet desteği ile zeytinyağı fabrikaları yenileniyor

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı hazırlıkları devam ederken, zeytinyağı fabrikaları da yenilenmeye başlandı. İlçenin kırsal Şahinler Mahallesinde Uğur Özdemir’e ait...

Google Haberlere Abone ol
Burhaniye’de devlet desteği ile zeytinyağı fabrikaları yenileniyor

Türkiye’nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı hazırlıkları devam ederken, zeytinyağı fabrikaları da yenilenmeye başlandı. İlçenin kırsal Şahinler Mahallesinde Uğur Özdemir’e ait asırlık zeytinyağı fabrikası da baştan aşağıya yenilenirken günlük 60 ton olan işleme kapasitesi de 140 tona çıktı.

Burhaniye’de hasat sezonu öncesi zeytinyağı fabrikalarında bakım ve temizlik çalışmaları yapılırken, bazı fabrikalarda da yeni makineler hizmete hazırlanıyor. Şahinler Mahallesinde yaklaşık bir asırdan fazla bir zamandır hizmet veren zeytinyağı fabrikası da yüzde 75 AB, yüzde 25 devlet desteği ile baştan aşağıya yenilendi. Satın alınan yeni makilerin kurulumu devam ederken, günlük 60 ton olan zeytin işleme kapasitesi de günlük 140 tona çıktı. Dededen zeytinyağı fabrikası işletmecisi olduğunu anlatan Uğur Özdemir, “Fabrikamızı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu desteğiyle başkan aşağıya yeniledik. Şu an da yeni makinelerin montajı yapılıyor. Günlük 60 ton olan işleme kapasitesi 140 tona çıkacak. Ayrıca, yeni makinelerin kurulumu ile birlikte karasu problemi de halledilmiş olacak. Zeytinin çekirdeğini ayıracağız. Ayrılan çekirdek çevre dostu yakacak olacak Fabrikaya gelen zeytinleri kasalarda muhafaza edeceğiz. Böylece zeytinyağında kalite de artacak. Yöremizdeki zeytin üreticilerine daha hızlı ve daha kaliteli hizmet vereceğiz” dedi.

Yorumlar