Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde test çalışmaları başladı

MASKİ Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Soma’da inşa edilen atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Aslay, su alımı gerçekleştirilerek test amacıyla işletilmeye başlanan tesiste incelemelerde bulundu.Manisa Büyükşehir Belediyesi...

Google Haberlere Abone ol
Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde test çalışmaları başladı

MASKİ Genel Müdür Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Soma’da inşa edilen atıksu arıtma tesisini ziyaret etti. Aslay, su alımı gerçekleştirilerek test amacıyla işletilmeye başlanan tesiste incelemelerde bulundu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisi hamleleriyle daha yaşanılabilir bir Manisa için çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hibe fonları ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yatırımla Soma’da inşa edilen tesisteki çalışmalar tamamlandı. Evsel nitelikli atıksu alımına başlanan tesis, test amacıyla işletilmeye başlandı. MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay da tesisteki işleyişi kontrol etmek amacıyla inceleme ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Manisa Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Şube Müdürü İbrahim Yıldırım, MASKİ İlçe Şefi Sıtkı Konyalı, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Uğur Topkaya, MASKİ bünyesinde görev yapan mühendisler ile yüklenici ve müşavir firma temsilcileri yer aldı. Tesiste ilk olarak bir toplantı düzenlendi ve yapılan çalışmalar değerlendirildi. Toplantının sona ermesinin ardından, tesisteki üniteleri inceleyen Genel Müdür Yardımcısı Aslay, kaba ızgara, atıksu giriş terfi merkezi, anaerobik ve çökeltim havuzundaki çalışma düzeni ile ilgili kontrollerde bulundu. Aslay, çökeltim havuzundaki suyun berraklığına dikkat çekerek tesisin düzgün bir şekilde çalıştığını ifade etti. Tesisteki işleyişin 7/24 izlenmesini sağlayan ‘SCADA’ odasını da gezen Genel Müdür Yardımcısı Aslay, yüklenici firma temsilcilerinden sistemin çalışma prensibi ile ilgili bilgi aldı. Tesisteki bir lambanın dahi ‘SCADA’ sistemi üzerinden kontrol edilebildiğini ifade eden Aslay, kurulan yapının öneminden bahsetti.

Günde 14 bin metreküp atıksu arıtılacak

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Soma Atıksu Arıtma Tesisi’nde inşaat çalışmalarının tamamlanarak test amacıyla işletilmeye başlandığını söyledi. Aslay, “111 bin eşdeğer nüfusa hitap edecek şekilde dizayn edilen tesiste, yılda 5 milyon metreküp atıksu arıtılacak. Soma Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte Bakırçay Havzası özlenen günlerine bir adım daha yaklaşacak. Ekolojik dengenin korunmasına yönelik atılan adımlar sayesinde gelecek nesillere daha temiz bir çevre miras bırakacağız. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün öncülüğünde ilçelerimize yaptığımız hizmetler devam edecek” dedi.

Yorumlar