Manisa gece nöbette gündüz işte

Manisa'daki demokrasi nöbetine ilk günden bu yana katılan 67 yaşındaki Ertem: "1992 yılında kaza geçirdim, ölümden döndüm, ölmedim. Demek ki demokrasiyi görecekmişim. Bugünlere, Allah'a şükürler olsun" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Manisa gece nöbette gündüz işte
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren çok sayıda vatandaş, Manisa'da demokrasi nöbetini tutmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda süren nöbette, darbe girişimi sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Vatandaşlar, demokrasi nöbetine ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle katıldı.

İlk günden itibaren demokrasi nöbeti tuttuğunu belirten 67 yaşındaki Gülzade Ertem, "Akşam 20.30'da geliyorum, sabah 5'te gidiyorum. 1992 yılında kaza geçirdim, ölümden döndüm, ölmedim. Demek ki demokrasiyi görecekmişim. Bugünlere, Allah'a şükürler olsun." diye konuştu.
Bu arada Sağlık İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta vatandaşlar organ bağışı yaptı. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök ve üyeler de organlarını bağışladı.

Yunusemre İlçe Sağlık Müdürlüğü Organ Bağışı Birimi Sorumlusu Nilgün Karahan, en son verilere göre yaklaşık 30 bin kişinin organ nakli beklediğini belirterek "25 bine yakın kişi böbrek nakli bekliyor. Yaklaşık 5 bin kişi çeşitli organların naklini bekliyor. Böbrek ihtiyacımız, ülke olarak çok yoğun." dedi.

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök de demokrasi nöbetindeyken organ bağışında bulunarak kampanyaya destek olduklarını ifade ederek "Öldüğümüz, ruhumuzu teslim ettiğimiz zaman, bedenimiz yaşamakta olan insanlara faydalı olursa vücudumuzun bir parçası başka bir insana hayat verirse ayrı bir sevap olacağını düşündük." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar