Manisa'da 14 emniyet mensubu tutuklandı

Soruşturma kapsamında aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri ve komiserlerin de olduğu 14 zanlı tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Google Haberlere Abone ol
Manisa'da 14 emniyet mensubu tutuklandı
Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 22 emniyet personelinden 14'ü tutuklandı, 8 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan aralarında emniyet müdürü, emniyet amiri ve komiserlerin de bulunduğu 22 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan şüphelilerden 2. sınıf Emniyet Müdürü Abdurrahman Yolcu, 3. sınıf emniyet müdürleri Veli Göçemen, Mustafa Karacan, Mustafa Kabukçu, Murat Aydın, 4. sınıf emniyet müdürleri Türker Yamanel, İdris Yıldırım, Mustafa Ulusu, Erkan Dülger ve Alper Altınok, emniyet amirleri Murat Yılmaz, Sebahattin Yosuntaş, Komiser Yardımcısı Bilal Demir ile öğretmen olduğu öğrenilen Emin Regaip Yüksel tutuklandı.

Diğer şüpheliler Mustafa T, Zafer Y, Zafer O, Tarkan G, Mehmet S, Fatih K, Faik B. ve Bülent Ş.'nin ise adli kontrol şartıyla serbest kalmalarına karar verildi.

Yorumlar