Kore dizileri 2023 en sevilenler hangisi? En çok izlenen Kore dizileri nelerdir?

Kore dizileri 2023 en sevilenler hangisi? En çok izlenen, okul konulu, yeni, drama en çok izlenen Güney Kore dizileri hangileri?? Yeppudaa gibi platformlar üzerinden Güney Kore dizilerini deli gibi takip eden kitleler oluşmuş durumda. Gençlere izleyiciye hitap eden Kore dizileri ilgi çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Kore dizileri 2023 en sevilenler hangisi?

Kore dizileri 2023 en sevilenler hangisi? En çok izlenen Kore dizileri nelerdir? 2022 romantik, komedi, 2019, 2020, okul konulu, yeni, drama en çok izlenen Güney Kore dizileri hangileri, evde karantina döneminde izlenecek en iyi yabancı diziler arasında yer alıyor. Asya veya Güney Kore'nin geleneksel kültürüyle pek alakası olmasa da dizileri yeni nesil Kore gençliğinin hayatından, yaşam tarzından esintiler sunuyor. Dünyanın geri kalanıyla farklı da olsa birçok ülkede çekici görülen Kore gençliğinin hayatı dizi dünyasında biraz daha renkli bir şekilde yansıtılıyor. Son yıllarda başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde Kore yapımı dizilere yoğun bir alaka söz konusu. Alakanın nedeni ise özellikle dizilerin gençleri konu alıyor olmasından kaynaklanıyor. Özellikle de lise ve üniversite çağındaki gençlere hitap eden dizileri izleyen dünya gençliği her geçen gün daha çok zaman ayırıyor. İşte Kore dizileri 2022 romantik, komedi, 2019, 2020, okul konulu, yeni, drama en çok izlenen Güney Kore dizileri hangileri?

KORE DİZİLERİ NEDEN BU KADAR SEVİLİYOR?

Kore dizileri, birçok kişi tarafından seviliyor ve popülerlikleri son yıllarda giderek artıyor. Bunun birkaç nedeni şunlar olabilir:

  1. Çekici hikayeler: Kore dizileri genellikle romantik, dramatik veya komik hikayeler anlatır ve seyircileri kendilerine çekerler. Kore dizilerinin hikayeleri genellikle duygusal derinlik, karmaşık karakterler ve etkileyici senaryolarla doludur.

  2. Güçlü oyunculuk performansları: Koreli oyuncular, genellikle sahne performanslarına büyük bir özen gösterirler ve kendi rollerine büyük bir samimiyetle yaklaşırlar. Bu, seyircilerin karakterlere ve hikayelere daha kolay bağlanmasına yardımcı olur.

  3. Estetik: Kore dizileri, genellikle güzel çekimleri, moda ve dekorasyonuyla dikkat çekerler. Renkli kostümler, şık saç stilleri ve güzel mekanlar, seyircilerin diziye daha çok bağlanmasına yardımcı olabilir.

  4. Kültür ve dil farklılıkları: Kore dizileri, Kore kültürüne ve diline dair ilginç ayrıntılar içerebilir. Bazı seyirciler, farklı bir kültürü daha yakından tanıma fırsatı buldukları için Kore dizilerine ilgi duyabilirler.

  5. Kolay erişilebilirlik: Kore dizileri, internet üzerinden kolayca erişilebilir ve genellikle altyazılı veya dublajlı olarak sunulur. Bu, dünya genelinde daha fazla insanın Kore dizilerine erişmesini ve izlemesini kolaylaştırır.

Sonuç olarak, Kore dizileri farklı hikaye anlatımı, güçlü oyunculuk performansları, estetik öğeler, kültür ve dil farklılıkları ve kolay erişilebilirlik nedenleriyle seviliyor.

Kore dizileri, birçok farklı türde mevcut olduğu için en çok beğenilenler konusunda birçok farklı liste bulunmaktadır. Bununla birlikte, son yıllarda en çok beğenilen Kore dizilerinden bazıları şunlardır:

  1. "Crash Landing on You" (2019-2020)
  2. "Itaewon Class" (2020)
  3. "Kingdom" (2019-2020)
  4. "Descendants of the Sun" (2016)
  5. "Goblin" (2016-2017)
  6. "Reply 1988" (2015-2016)
  7. "Signal" (2016)
  8. "Sky Castle" (2018-2019)
  9. "Stranger" (2017-2020)
  10. "Hospital Playlist" (2020)

Bu diziler, farklı türlerde olmakla birlikte, hepsi geniş bir hayran kitlesine sahip olmuştur ve dünya genelinde büyük bir ilgi görmüştür. Ancak herkesin kişisel tercihleri farklı olduğu için, başka favori Kore dizileri de olabilir.

En güzel güncel Kore dizileri listesinde 2019 ve 2020 yılında yayınlanan yabancı dizileri bulabilirsiniz.

Evde karantina altında izlenecek iyi Kore dizileri listesini sizin için hazırladık. Yeppudaa'da yer alan diziler de yine en çok ilgi toplayan dizilerdir.

Bilim Kurgu, Dram, Romantik ve Komedi türü açısından oldukça zengin bir yapıya sahip.

İşte mutlaka izlemeniz gereken yabancı dizi serileri arasında yer alan diziler;

Dram ve romantik komedi ağırlıklı diziler, Netflix filimleri ile yarışabilecek düzeyde.

2020'NİN EN İYİ GÜNEY KORE DİZİLERİ

Kore dizileri son dönemlerin en popüler televizyon içerikleri arasında zirvede bulunuyor. Yabancı dizi izle seçenekleri arasında en çok rağbet gören konu oldu. İzlenmesi Gereken Gelmiş Geçmiş En İyi 50 Kore Dizisi - 2019 dizi önerisi. Türkiye'de en çok izlenen yabancı dizilerden biri durumuna geldi.

2018 ve 2019 dizilerini tavsiyeleri sizin için derledik.

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran uzak doğu dizileri, yeni pek çok dizi ve filme ilham vermeye başladı.

IMBD puanına göre sizin için araştırdık. Dizi izle önerimizi haberimizde bulabilirsiniz. Hilleo dizisi 8,5 IMDB puanına sahip. Yabancı dizi önerileri için haberimizdeki Kore Dizi seçeneklerini takip edebilirsiniz? Listedeki en iyi dizi IMDB 8,8 ile Dokkaebi. İşte en iyi Kore dizileri ve Yeppudaa...

Kore fırtınası her geçen Türkiye'de büyüyerek yayılıyor.

Kore dizileri;

- romantik filmler,

- dram filmleri,

- gençlik filmleri,

- fantastik,

- trajedi veya

- korku gibi bir çok filmi internetten izlemek mümkün.

2018 ve 2019 en çok seyredilen Kore yapımlarını sizler için derledik. Türkiye'de uzak doğu yapımlarına ilgi her geçen gün artarken, Asya dizileri de benzer bir ilgi görmeye başladı.

Özellikle IMBD puanına göre yabancı dizi ve film listesi oluşturabilirsiniz.

Size önerimiz Asya ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada yaygın olarak izlenen dizileri.

Ülkemizde de çok izlenen yabancı diziler alanında üst listelerde yer almaktadır.

Bu diziler aynı zamanda Kore draması olarak bilinir. Aynı zamanda 1 sezon sürer ve 15-30 bölümden oluşur. 16-24 bölüm olması ideal olan bu yapımlar çok sevilmektedir.

Ülkemizde de;

- Eulachacha Waikiki,

- Misty, Cross,

- Radio Romance,

- Return,

- My First Love,

- Body Guys 2,

- A Korean Odyssey ve

- Just Between Lovers gibi bir çok kore dizisi izlenme rekorları kırıyor.

Kore dizi önerileri, tüm dünyanın Koronavirüs salgını nedeniye karantina altınada olması nedeniyle sıkça aranmaya başladı. Romantik Komedi, fantastik, dram şeklinde Kore Dizileri listesi oluşturduk.

2020 yılının en güzel ve yeni Kore Dizileri IMBD puanına göre sizin için araştırdık.

Bu liste en iyi Koreli aktörleri ve aktrisleri içeriyor. En iyiler listesinden bir favoriniz var mı? Aşağıda bulun ve izleyin.

İşte Mutlaka izlenmesi gereken Kore dizileri;

1-Blood (2015) IMBD: 6,5

En iyi Kore dizileri arasında yer alıyor: 

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Kore Dizileri ülkemizde beğeniyle takip ediliyor.

 

Bunlar arasında dikkat çeken Blood dizisinde maddi ve manevi unsurlardan uzaklaştırılan vampirler işleniyor. Çoğunlukla vampir yerine enfekte ismiyle sesleniyorlar. Gizemli bir virüsün (VBT-01) enfekte ettiği hastalar, deva olmayan bir hastalıktan muzdariptir. İçlerinde doğan kan ihtiyacını bastırmak için keşif peşindeler. Vampirlerden biri (Park Ji Sang) kanser hastalarına şifa sağlayan bir hastanede çalışmaya başlar. Kan ve ameliyatlarla iç içe hayatında “Enfekte” olduğunu ne kadar gizleyebilecektir? İyi vampirlerle kötü vampirlerin mücadelesini heyecanla izleyeceğiniz bu dizideki vampirler bildiklerimizden biraz farklı: Güneşte dolaşabiliyorlar, ibadethanelere girebiliyorlar ve haçtan da korkmuyorlar.

2- Bride of the Century (2014) IMDB: 7,1

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Kore dizileri dünyanın birçok ülkesinde en çok izlenen diziler arasında bulunuyor.

 

Bride of the Century, TaeYang Şirketi Güney Kore’nin en büyük holding şirketlerinden birisidir. Kore dizisinde şirketi yöneten aile 100 yıldır bir lanetin etkisi altında kalıyor.

Lanet, ailenin ilk oğlunun ilk gelininin ölmesi ile başlıyor. Bir tarafta komplolar her tarafa yayılırken, diğer tarafta masallardaki gibi bir aşk meydana geliyor.

 

3- Hyde, Jekyll and Me (2015) IMDB: 7,1

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri aynı zamanda başka ülkelere kültür ihraç ediyor.

 

Koo Seo-Jin (Hyun Bin) iki farklı kişiliğe sahip bir adamdır. Koo Seo-Jin, Wonderland adlı bir lunapark da müdür olarak çalışmaktadır- Onun kişiliklerinden biri Jekyll’dir. Jekyll (Koo Seo-Jin) ise soğuk bir kişiliğe sahiptir. Onun diğer kişiliği ise Hyde (Robin)’dur.

Hyde, tatlı ve masum bir kişiliğe sahiptir. Jang Ha-Na (Han Ji-Min) ise Wonderland’ta bulunan bir sirkin hem yöneticisi hem de oyuncusu olarak çalışmaktadır. Koo Seo-Jin sirki Wonderland’tan çıkarmaya çalışır ve Jang Ha-Na sirkin kalabilmesi için sirki yedinden düzenler. Bu süreçte Jang Ha-Na, Koo Seo-Jin’e aşık olur, Kore dizisinde birbirine geçen bu farklı kişilikler üzerinden ilerler. 

4- Birth of A Beauty (2014) IMDB: 7,4

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Caption

Han Tae-Hee (Joo Sang Wook) büyük bir şirketin mirascısıdır. Han Tae-Hee yaşadığı büyük psikolojik şoklardan dolayı kırık kalp sendromu yaşar ve sevdiği kadını geri kazanmak için; çekici olmayan, kilolu olan bir kadını, Sa Geum Ran (Han Ye-sul)’ın Ha Tae Hee tarafından güzel Sara’ya dönüştürmesini ve bu dönüşüm sürecinde Ha Tae-Hee’nin Sara’ya aşık olmasını anlatan bir dizidir.

5- Doctor Stranger (2014) IMDB: 7,6

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Çocukken, Park Hoon (Lee Jong-Suk) ve babası Kuzey Kore tarafından kaçırılır. Kuzey Kore’de Park Hoon doktor olan babası tarafından bir doktor olmak için eğitilir. Park Hoon, göğüs cerrahı alanında bir profesör olur ve daha sonra Güney Kore’ye kaçar. Park Hoon Güney Kore’nin en iyi hastanesi olan Dongwoo Üniversitesi Hastanesi’nde çalışmaya başlar, fakat kendini tam bir yabancı gibi hisseder. Park Hoon, Kuzey Kore’den sevdiği kadını getirmek ve para kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır.

6- Orange Marmalade (2015) IMDB: 7,6

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Vampirlerin insanlar arasında hayatta kalmak için verdiği mücadele anlatılıyor.

200 yıl önce, insanlar ve vampirler bir barış antlaşması imzaladılar. İmzalanan anlaşmaya göre, vampirler insan kanı içmeyecekler ve gerçek kimliklerini gizleyecekler. Böylece hem insanlar hem de vampirler barış içinde yaşayacaklardı. Günümüzde, Jae-Min (Yeo Jin-Goo) popüler bir lise öğrencisidir. Okuluna yeni gelen Baek Ma-Ri (Seol Hyun) ismindeki bir öğrenciye aşık olur ve Baek Ma-Ri ise bir vampirdir. Baek Ma-Ri, bu gerçeği Jae-Min’den gizlemesi konu edinilmiş bir dizidir. 

7- Flower Boy Next Door (2013) IMDB: 7,6

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Ko Dok-Mi (Park Shin-Hye) yalnız yaşayan ve dışarı çıkmayı fazla sevmeyen biridir. Enrique Keum (Yoon Si-Yoon) ise Ko Dok-Mi’nin komşusudur. Enrique, komşusunu kendisini izlerken bulur ve ona yaklaşmaya çalışır. Böylece, Ko Dok-Mi’nin dünyasına bir yolculuk başlar.

8- Playful Kiss (2010) IMDB: 7,7

En Güzel ve en iyi Kore Dizileri mutlaka izlenmesi gerekenler ve en çok beğenilenler
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Beceriksiz bir lise öğrencisi olan Oh Ha-Ni (Jung So-Min) alt sınıfındaki popüler ve zeki bir öğrenci olan Baek Seung-Jo’ya (Kim Hyun-Joong) okulun ilk gününde göz göze gelir ve aşık olur. Bir gün, Ha-Ni bir mektup aracılığı ile aşkını ona itiraf etmeye karar verir. Ancak, Seung-Jo onun mektupta yaptığı yazım ve imla hatalarını sert bir dille yüzüne vurur ve ona aptal kızlardan nefret ettiğini söyleyerek onu reddeder. Başka bir gün, Ha-Ni’nin babasıyla beraber yaşadığı ve yeni yaptıkları evleri depremde çöker. Babasının eski bir arkadaşının evine taşınır. Babasının arkadaşının oğlu Seung-Jo’dur. Ha-Ni sevdiği erkeğin yanında olma fırsatını elde etmiştir. Acaba Ha-Ni, Seung-Jo’nun kalbine girmeyi başaracak mı?

9- Angel Eyes (2014) IMDB: 7,7

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Park Dong-Joo bir cerrahtır ve ilk aşkı gözleri görmeyen bir kızdı. Yoon Soo-Wan acil 119 çalışanıdır. Gençken kördü ama bir göz nakli ameliyatından sonra görmeye başlar. Park Dong-Joo ve Yoon Soo-Wan birbirlerinin ilk aşkıdır. Ancak acı verici aile geçmişleri yüzünden ayrılmak zorunda kalırlar. 12 yıl sonra tekrar bir araya gelirler. Acaba onları ne bekliyor?

10- The Heirs (2013) IMDB: 7,8

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

Genç ve zengin mirasçılar ile sıradan ve saygı gören fakir bir aileden lise öğrencileri arasındaki arkadaşlık ve aşk ilişkilerini anlatan bir gençlik dizisidir.

11- You’ve Fallen For Me (2011) IMDB: 7,8

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Lee-Shin (Jung Yong-Hwa) üniversitede çağdaş müzik eğitimi alan bir öğrencidir. Aynı zamanda “Stupid” isimli grubun solisti ve gitaristidir. Lee-Shin müziğe olan tutkusu ve yakışıklılığıyla ün salmıştır. Ancak gerçek hayatta müzikle alakası olmayan her şeye karşı alakasız, gelecekle ilgili hiçbir planı ve hayali olmayan soğuk bir yapıdadır. Lee Kyu-Won (Park Shin-Hye) prestijli bir ailede doğmuş, cana yakın ve zeki bir kızdır. Dedesi Lee Dong-Gun (Shin Goo), kendi zamanının 3 büyük müzisyeninden birisidir ve en büyük hayali torununun da geleneksel müzik üzerinde uzmanlaştığını görmektir. Kyu-Won’da dedesinin beklentilerini karşılamak için Geleneksel Kore Müziği Bölümüne girer. Lee-Shin’in grubu “Stupid”in hayranları olan arkadaşları bir gün Kyu-Won’u zorla grubun konserine götürür. Kyu-Won, Lee-Shin’i sahnede gördüğü an ondan etkilenir ve dizi o andan itibaren tüm sürükleyiciliğiyle devam eder.

12- Sassy Go Go (2015) IMDB: 7,9

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Lisedeki bir amigo takımındaki öğrencileri konu alan dizi arkadaşlığın ve aşkın yanı sıra rekabeti körükleyen sert bir eğitim sistemini anlatır.

13- Personal Taste (2010) IMDB: 7,9

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Pasaklı, beceriksiz ve bakımsız bir kız olan Park Gae-In (Son Ye-Jin), Kore mimarisinde önemli bir yere sahip olan Sanggojae adında babasının tasarladığı bir evde yaşar. Park Gae-In nnnesi 5 yaşındayken kaybeder, babasının da kendisinden uzak durmasıyla tek başına ve üzücü bir çocukluk geçirir. Sevgilisi, en yakın arkadaşıyla evlenerek terk eder. Aynı zamanda tasarladığı mobilyaları satamadığı, çevreye borçlandığı için de maddi açıdan zorluklar çekmeye başlar, bunun sonucunda evinin bir odasını kiraya verir. Jeon Jin-Ho (Lee Min-Ho) Dam Sanat Galerisi Projesine hazırlanan ve basının ölümünden sonra kendini çalışmaya adayan, başarılı, azimli ve hırslı bir mimardır. Han Chang-Ryul’un (Kim Ji-Suk) babasının ellerinden aldığı evin acısıyla durmadan çalışır. Bu projeyi kazanması hem maddi sıkıntıda olan şirketi için hem kariyeri için oldukça önemlidir. Projenin tasarımında önemli rol oynayan Sanggojae’nin mimarisini görebilmek için Park Gae-In’ın evine gider ve odasını kiralar. Aynı evde yaşayabilmek için kendisinin bir gay zannedilmesine göz yumar. Sevgilisi tarafından terk edildiği için çok üzgün olan Park Gae-In’i teselli eder, ona temizlik yapma, yemek yapma, bakımlı olma, kadın olma konusunda dersler verip eğitir. Eğlenceli vakit geçirip birbirlerine destek oldukları zamanlarda ikisi de birbirinden hoşlanmaya başlar. Park Gae-In, Jeon Jin-Ho’nu gay zannetmesine rağmen sevgisinden vazgeçemez.

14- Full House Tayland (2013) IMDB: 8,0

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Om-Em ablasıyla birlikte babasından miras kalan bir evde yaşar. Ablası nişanlısıyla birlikte tefecilere borçlanır ve Om-Em’i Kore’ye seyahate gönderir. Om-Em seyahatteyken ablası evi satar ve tatile giderken uçakta Mike ile tanışır. Bu tanışma hiç de iyi bir tanışma olmaz. Om-Em’in otel parasını tam ödenmediği için ortada kalır ve Mike’yi kandırır. Bir şeylerin ters gittiğini anlayan Om-Em Tayland’a geri döner ve ablasının evi sattığını öğrenir. Evin yeni sahibi de Mike’dır.

15- Cunning Single Lady (2014) IMDB: 8,0

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Ae-Ra (Lee Min-Jung) daha iyi bir hayat için görünüşüne odaklanır. Mühendislik okumuş olan Jung-Woo (Joo Sang-Wook) ile tanışır ve evlenirler ama çok uzun süre geçmeden de boşanma kararı alırlar. Boşandıktan sonra, Ae-Ra zor zamanlar geçirir. Ae-Ra’nin aksine, Jung-Woo başarılı ve çok zengin bir BT geliştiricisi olur. Bunun üzerine Ae-Ra onunla tekrar evlenmek için Jung-Woo’nun tekrar kalbini kazanmaya çalışma konusunu anlatan bir dizidir.

16- Love Rain (2012) IMDB: 8,0

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

1970’li yıllardaki aşklar ile günümüzdeki modern toplumda moda olan aşkların nesiller boyu olan hikayesini gün yüzüne çıkaran bir dizidir.

17- Emergency Man and Woman (2014) IMDB: 8,0

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Kore dizileri aşk konulu bir çok yapıt yapmıştır. Bu anlamda yapılanlardan biri olan bu dizide, Jin-Hee (Song Ji-Hyo) bir diyetisyendir. Daha sonra bir tıp fakültesi öğrencisi olan Chang-Min (Choi Jin-Hyuk) ile tanışır ve Chang-Min’in ailesi doktorlarla doludur. Chang-Min’in zengin ailesi Jin-Hee ve Chang-Min evlenmesine karşı çıkar ama tüm bunlara rağmen evlenirler. Chang-Min tıp stajından vazgeçer ve bir ilaç satıcısı olarak çalışmaya başlar, mutlu bir evlilik hayatları yoktur. Chang-Min’in ailesi Jin-Hee’e yüksekten bakar ve Chang-Min de değişmiş gibi gözükür, Jin-Hee’den nefret etmeye başlar ve sonunda boşanırlar. Onlar boşandıktan sonra, Jin-Hee bir tıp öğrencisi olur ve bir stajyer olarak çalışmaya başlar. Chang-Min de tıp okulundan mezun olur ve stajyer olarak çalışmaya başlar. Bir gün çalışmaya başladıkları aynı hastanenin acil servisinde tekrar karşılaşırlar. Hayatları evlenme ve boşanmayla geçtikten sonra aşkın gerçek anlamını anlarlar.

18- Yong Pal (2015) IMDB: 8,1

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Harka bir cerrah olan Kim Tae-Hyun (Joo Won) kız kardeşinin (Park Hye-Soo) pahalı böbrek diyalizi tedavisinin masraflarından dolayı yüklü miktarda borca sahiptir. Bu yüzden alacaklılar tarafından sürekli taciz edilir. Daha fazla para kazanmak için yüksek ücret karşılığında özel olarak hastaları tedavi eder. Bu hastaların parasını ödemesi onun için yeterlidir, hastaların herhangi bir suçlu olup olmadığıyla ilgilenmez. Bir gün hastanede gizemli hastalığı olan büyük bir şirketin varisi Yeo-Jin (Kim Tae-Hee) ile tanışır ve hikayesi burada değişir.

19- School 2013 (2012) IMDB: 8,1

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Lisede gençlerin karşılaştıkları sorunlar anlatılır ve her bölüm birbirinden bağımsız ilerler.

20- Princess Hours (2006) IMDB: 8,1

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

Kral’ın hastalanır ve her an ölebileceği düşüncesiyle veliaht prens Shin’e bir eş bulma arayışına girer.

Shin, balerinlikle uğraşan Hyorin’e evlenme teklif eder ama Hyorin balerin olmayı daha çok istediğini söyleyerek onu reddeder. Bunun üzerine Shin, daha önce verilmiş bir sözün üzerine Chae-Kyong adında bir kızla evlenmek zorunda kalır. Chae-Kyong’un saray yaşamına alışma süreci ve diğer kral adayı Yul’un da İngiltere’den gelmesiyle birlikte olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.

Güney Kore kültürü son yıllarda bütün dünyada ilgiyle takip ediliyor. Doğal olarak Kore yapımı diziler de insanların yakın ilgisini çekiyor. Gençlik ve yeni nesil arasında büyük bir beğeniyle izlenen Güney kore yapımı diziler arasında toplumsal ahlaka aykırı çok sayıda yapım bulunmaktadır. Bu nedenle bu dizileri izlerken son derece dikkatli olmak gerekiyor.

IMBD PUANINA GÖRE EN İYİ 25 KORE DİZİSİ

IMBD puanına göre en iyi 25 Güney Kore dizisi lisstesi şöyle:

1. Chuno (The Slave Hunters) IMDb Puanı: 8,8

2. Hilleo (Healer) IMDb Puanı: 8,7

3. Gaksital (Bridal Mask) IMDb Puanı: 8,7 

4. Moosa Baek Dong Soo (Warrior Baek Dong-Soo) IMDb Puanı: 8,6

5. She Was Pretty IMDb Puanı: 8,6 

6. Byeoreseo on Geudae (My Love from the Stars) IMDb Puanı: 8,6

7. Sikeruit Gadeun (Secret Garden) IMDb Puanı: 8,6

8. Joogoonui Taeyang (The Master’s Sun) IMDb Puanı: 8,6

9. Keopi Peurinseu Hojeom (The 1st Shop of Coffee Prince) IMDb Puanı: 8,5

10. Eung Dab Ha Ra 1997 (Reply 1997) IMDb Puanı: 8,5

11. Oh My Ghostess IMDb Puanı: 8,5

12. IlJimae (The Phantom Thief) IMDb Puanı: 8,4

Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?
Kore dizileri en çok izlenen hangileri, son yılların en güzel gençlik, drama, romantik Kore dizileri nelerdir?

 

13. Siti Hyunteo (City Hunter) IMDb Puanı: 8,4

14. Taewang Sasingi (The Legend) IMDb Puanı: 8,4

15. Hello Monster (Remember You) IMDb Puanı: 8,4

16. Shinui (Faith) IMDb Puanı: 8,4

17. Neoui Moksoriga Deullyeo (I Hear Your Voice) IMDb Puanı: 8,4

18. Kkotboda Namja (Boys Over Flowers) IMDb Puanı: 8,4

19. Shinsaui Poomgyuk (A Gentleman’s Dignity) IMDb Puanı: 8,3

20. Inspiring Generation IMDb Puanı: 8,3

21. 49 Days IMDb Puanı: 8,2

22. Rooftop Prince IMDb Puanı: 8,2

23. Sungkyunkwan Scandal IMDb Puanı: 8,1

24. Eunggeubnamnyeo (Emergency Couple) IMDb Puanı: 8,0

25. Mischievous Kiss (Playful Kiss) IMDb Puanı: 7,5

 

Yorumlar

YAGMUR TURKMEN BU DİZİYİ MUTLAKA İZLEYİN ADI - CRASH LANDİNG ON YOU MUHTEŞEM
rukiye akbaba nedense türkiyede arada sırada kore dizileri yanlanıyor keşke güzel diziler çk izlenen dizileriyayınlasalar
Fatoş Bazi dizelerle resimlerle uyuşmuyor. Hatta full house tayland versiyonunun resmi konulmuş. Yazi aceleye geldi galiba
Hasan Ya hani bir tane mini dizi var adını unuttum ama konusunu biliyorum onun ismini bilen varsa söyleyebilir mi acaba bulamıyorum konusu şöyle bir kız bir adamı evin çatısından aşağı atıyor sonra adam hastanede uyanınca gözü her mavi olduğunda etrafındaki insanların ne zaman öleceğini öğreniyor güzel bir mini diziyi tekrar izlemek istiyorum ama adını bulamıyorum
Miray School 2017 hepsinden daha güzel