Zimbabve'de eski Devlet Başkan Yardımcısı'ndan mücadele kararı

HARARE (AA) - Zimbabve'de görevden alınan eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa, Devlet Başkanı Robert Mugabe ile mücadele edeceğini açıkladı. Mnangagwa, yerel yayın organlarına gönderdiği yazılı açıklamada, ülkeyi terk...

Google Haberlere Abone ol
Zimbabve'de eski Devlet Başkan Yardımcısı'ndan mücadele kararı

HARARE (AA) - Zimbabve'de görevden alınan eski Devlet Başkan Yardımcısı Emmerson Mnangagwa, Devlet Başkanı Robert Mugabe ile mücadele edeceğini açıkladı.

Mnangagwa, yerel yayın organlarına gönderdiği yazılı açıklamada, ülkeyi terk ettiğini doğruladı ve iktidar partisi Zanu-PF'nin Mugabe ile eşinin kişisel mülkü olmadığını belirtti.

"Zimbabve'ye sizleri yönetmek için döneceğim." diyen Mnangagwa, partinin gücünü halktan değil, 2 kişiden alan bazı disiplinsiz ve bencil kişilerce yönetildiğini ileri sürdü ve mücadele sözü verdi.

Mnangagwa, "Şu anda ülke dışında ve güvendeyim. Ani ayrılışım, kendime ve aileme yönelik tehditlerden kaynaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Hafta başında görevden alınan Mnangagwa, son aylarda 93 yaşındaki Mugabe ve eşi Grace Mugabe tarafından başkanı devirerek koltuğa oturmaya çalışmakla suçlanıyordu.

Göreve 2014 yılında atanan ve 1980'den bu yana Mugabe'nin kabinesinde yer alan Mnangagwa, yine Mugabe'yi devirmek istemekle suçlanan Joice Mujuru'nun yerine gelmişti.

Başkanlık koltuğuna oturmak istediğini dile getiren Grace Mugabe'nin gelecek ay düzenlenecek parti kongresinde başkan yardımcısı koltuğuna atanabileceği belirtiliyor.


Yorumlar