Fatsa’da atık piller evsel atık konferansı

Fatsa Belediyesi organizesinde TAP Derneği Ordu İl Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer tarafından “Atık Piller ve Geri Dönüşümü” konulu bir konferans düzenlendi.Konferansa Fatsa’da bulunan okullardan görevli öğretmenler katıldı. Konferansın...

Google Haberlere Abone ol
Fatsa’da atık piller evsel atık konferansı

Fatsa Belediyesi organizesinde TAP Derneği Ordu İl Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer tarafından “Atık Piller ve Geri Dönüşümü” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansa Fatsa’da bulunan okullardan görevli öğretmenler katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Fatsa Belediyesi Çevre Mühendisi Derya Ateşli atık piller ve geri dönüşüm ile alakalı okullarda bilgilendirmeler yaptıklarını ve bu anlamda okullardan çok olumlu dönüşler aldıklarını belirterek, “Biz de belediye olarak okullarımıza zaman zaman katkı sağlıyoruz. Bu anlamda yarışmalar yaparak ufak tefek teşvik amaçlı hediyeler veriyoruz. Milli Eğitim camiası da bu konuda oldukça duyarlı ben bu bakımdan çok teşekkür ediyorum. Hatta bizim önerilerimizi duymayan öğretmenler bile atık pilleri toplayıp bizlere getiriyor getiriyorlar” dedi.

"Atık piller toprağa atıldığında yiyeceklere karışmak suretiyle insanlara zarar verebilir"

TAP Derneği Ordu İl Sorumlusu Çevre Mühendisi Diyem Özer ise atık pillerin evsel atıklardan ayrı toplanması gerektiğini ifade ederek, “Bunun için okullarda, camilerde, muhtarlıklarda, perakende pil satan bütün marketlerde bizim kutularımızı bulabilirsiniz çünkü atık piller evsel atıklarla bir toplanırsa toprağa karışma ihtimali çok fazla. Toprağa karışırsa yeraltı suları vasıtası ile yediğimiz besinlere ve meyvelere karışabilir ya da akarsulara göllere denizlere ulaşarak da balıklara zarar verebiliyor. Atık pillerin içerisindeki farklı kimyasal maddeler bu anlamda önemli. Pilleri günlük hayatımızda çok fazla kullanıyoruz. İşitme cihazı, kumanda, uzaktan kumandalı arabalarda pil kullanılmaktadır. Pil kullanırken dikkat etmemiz gereken hususlar var. Pilin sıcak olması önemli, piller sıcaklığı hiç sevmezler. Pilin ısınması kendi ömrünün tükenmesine neden olur. Sıcaklık artışında pilin içerisindeki kimyasal çözeltiler etkileşime girer ve hızla kendi ömrünü tüketir bunun ilerisinde de durum biraz tehlikeli hale geliyor. Pilin ısınması ilerleyen safhada patlamaya kadar gidebiliyor bu nedenle pilleri serin ve rutubetsiz ortamda saklamak lazım. Akmış pilleri bir poşet içerisinde muhafaza etmek gerekir çünkü kimyasallar insan vücuduna zarar verebilir. Cep telefonu şarj ederken de hem cep telefonunun hem şarj aletinin pillerinin orijinal olması gerekiyor yine bu şarj konusunu güneş alan veya kaloriferli sıcak bir ortamda değil daha serin uygun bir ortamda yapmak gerekir” diye konuştu.

Yorumlar