Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Bostan: "Maaş promosyonunda rekor"

Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, Marmara Üniversitesindeki maaş promosyonunda rekor kırıldığını belirterek, "Marmara Üniversitesinde kişi başı 3 bin 590 TL maaş promosyonu kazanıldı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Bostan: "Maaş promosyonunda rekor"

Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, Marmara Üniversitesindeki maaş promosyonunda rekor kırıldığını belirterek, "Marmara Üniversitesinde kişi başı 3 bin 590 TL maaş promosyonu kazanıldı" dedi.

Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hanefi Bostan, yaptığı yazılı açıklamada sendika olarak katıldıkları akademik ve idari personelin maaş promosyonu ihalesinde Türkiye rekoru kırdıklarını belirtti. Bostan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Üniversitesinde 5 Ekim 2017 tarihinde yetkili sendika olarak katıldığımız akademik ve idari personelin maaş promosyonu ihalesinde Türkiye rekoru kırılarak kişi başına 3 bin 590 TL kazanım elde edilmiştir. Dokuz bankanın katıldığı ihaleye sekiz banka teklif vererek ihale başlatılmış ve 16. turda kişi başına 3 bin 590 TL vermeyi taahhüt eden Yapı Kredi Bankası ihaleyi kazanmıştır. Dört yıllık maaş ve ücretler karşılığında yapılan ihalede maaş promosyonları 15 Ocak 2018 tarihinde peşin ve kişi başı 3 bin 590 TL olarak ödenecektir. Anlaşma gereğince ihaleyi kazanan banka, personelin bankadaki maaş hesabından günün her saatinde (7/24) internet ve telefon bankacılığı veya ATM aracılığıyla gerçekleştirilen havale ve EFT işlemlerinden sözleşme süresince aylık veya yıllık hesap işletim ücreti, işlem masrafı, kart aidatı, üyelik ücreti vb. gibi herhangi bir ad altında ücret talep edilmeyecektir. Yine anlaşma yapılan banka sözleşme süresi boyunca günün her saatinde (7/24) üniversite personelinden isteyenlerin düzenli ve ileri vadeli EFT talimatı ve fatura (elektrik, su, doğalgaz, kira, sabit ve cep telefonu vb.) ödemelerini hiçbir masraf almaksızın ilgili personelin hesabında yeterli bakiyenin olması halinde yerine getirecektir. Her personele talebi halinde, ilgili banka da uygun gördüğü takdirde kredi kartı ve ek kart verilecektir. Sözleşme süresince bu kartların verilmesi, yenilenmesi, değiştirilmesi, iptal edilmesi veya kullanılmasından dolayı Kurumdan, personelinden ve ek-kart hamilinden yıllık kart ücreti talep etmeyecektir. Bu kartlardan herhangi bir ücret alınmayacaktır (1 kart ve ek kart için geçerlidir).”

Bostan, sözleşmenin diğer önemli maddelerini şöyle sıraladı:

“- Yeni işe başlayan, açıktan veya naklen atanan, ücretsiz izinden dönen, askerliğini tamamlayarak geri dönen her bir personele, (sözleşme yapılan bankadan sözleşme yapıldığı süreyle bağlı kalmak kaydıyla daha önce promosyon almadığını belgelemek üzere) ilk maaşlarının ödendiği tarihten itibaren 15 gün içinde maaş hesaplarına defaten aktarılmak üzere, personele ödenmiş promosyon bedeli kadar tutarın, sözleşmenin kalan süresi ile orantılı miktarı kadar promosyon ödemesi yapılacaktır.

- Maaş Promosyon ihalesi sonrası üniversitemizde hizmet vermekte olan taşeron şirket (Hizmet alımı, temizlik-güvenlik vb.) çalışanları hakkında Başbakanlıkça yapılacak olan çalışmalar-kanuni vb. düzenlemeler sonrası üniversitemiz bünyesinde istihdam edilebilecek personel ile her hangi bir şekilde yasal mevzuat doğrultusunda üniversitemiz personeli statüsünü kazanmak suretiyle tayin, nakil vb. olarak gelecek personel de maaş ve ilgili ödemelerine ilişkin kalan sözleşme süresi için promosyon ödemelerine dahil edilecektir. Marmara Üniversitesi akademik ve idari personeline önemle duyurulur."

Yorumlar