Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

- Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı gerçekleştirildi - Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Kanpolat: "Tatbikatımız gerçeğini aratmadı. Hastane olarak bu tür olumsuzluklara karşı hazırlıklıyız"

Google Haberlere Abone ol
Hastanedeki yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı

ANTALYA (AA) - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve 112 acil sağlık ekiplerinin katılımıyla yangın tatbikatı yapıldı.

Senaryo gereği, hastanenin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasındaki yenidoğan ve erişkin yoğun bakım ünitelerinde yangın çıktı.

Tıbbi cihazlardan birisinin tamamen kullanılamaz hale geldiği yangında, yoğun bakım ünitelerini de yoğun duman kapladı. Sorumlu hemşirenin durumu fark etmesi üzerine güvenlik görevlileri hastaneye girişleri kapatarak, bina önünü de boşalttı.

Yangından 4 dakika sonra AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri hastaneye ulaştı. AFAD ekipleri, hastanenin 3'üncü katındaki yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören çocukları oksijen tüpleriyle birlikte sedyeye alarak, halatlar yardımıyla indirdi.

Merdivenli itfaiye ekipleri de anne ve bebeklerini kurtarma sepetlerine alarak hastaneden çıkardı. Kurtarılan hasta ve yakınları ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastane bahçesindeki uygulamalı yangın söndürme eğitiminin ardından tatbikat sona erdi.

Tatbikattaki kurtarma sırasında hastane personelinin sık sık fotoğraf çekmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kanpolat, gazetecilere yaptığı açıklamada, senaryo gereği erişkin yoğun bakım ünitesinde elektrik kontağından yangın çıktığını, personelin yangını söndürdüğünü söyledi.

Ancak 2 yoğun bakım ünitesini de yoğun duman kapladığını belirten Kanpolat, itfaiye, AFAD ve sağlık ekiplerinin 4 dakika içinde binaya intikal ettiğini anlattı.

Tatbikatın adeta gerçeği aratmadığını ifade eden Mehmet Kanpolat, "Başhekim personelin tahliyesine karar verdi, başarılı şekilde sona erdi. Tatbikatımız gerçeğini aratmadı. Hastane olarak bu tür olumsuzluklara karşı hazırlıklıyız." diye konuştu.

Yorumlar