“Alo Atık Hattı” vatandaşlardan ilgi gördü

İzmit Belediyesi’nde oluşturulan Alo Atık Hattı, vatandaşları sevindiriyor.Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekipler, ev ve işyerlerinde ortaya çıkan inşaat atıklarını topluyor. Vatandaşların ev ve işyerlerindeki...

Google Haberlere Abone ol
“Alo Atık Hattı” vatandaşlardan ilgi gördü

İzmit Belediyesi’nde oluşturulan Alo Atık Hattı, vatandaşları sevindiriyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan özel ekipler, ev ve işyerlerinde ortaya çıkan inşaat atıklarını topluyor. Vatandaşların ev ve işyerlerindeki inşaat atıklarını sağa sola atmamalarını isteyen yetkililer, “İnşaat atıklarından kaynaklı çevre kirliliğinin önüne geçebilmek için özel ekipler oluşturduk. Bu ekiplerimiz, ev ve işyerlerindeki inşaat atıklarını topluyorlar. Vatandaşlar, ev ve işyerlerindeki inşaat atıklarını aldırmak için 318 00 77 numaralı telefonu arayabilirler. Gelen talepler üzerine inşaat atıkları çuvallar içinde belirtilen gün ve saatte uygun yere çıkartıldığında ekiplerimizce alınıyor. Bir kamyonet dolusu atıktan ücret almıyoruz” dediler.

İzmit’te günde ortalama 20 ton inşaat atığı toplandığını da söyleyen ilgililer, atıklarını rast gele atarak çevre kirliliğine neden olanlar hakkında cezai işlem uygulandığını da söylediler.

Yorumlar