Hisarcık’ta TEOG ve LYS tercih merkezleri kuruldu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde TEOG ve LYS’ye giren öğrenciler için ortaokul ve liselerde tercih danışmanlık merkezleri oluşturuldu.Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları...

Google Haberlere Abone ol
Hisarcık’ta TEOG ve LYS tercih merkezleri kuruldu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde TEOG ve LYS’ye giren öğrenciler için ortaokul ve liselerde tercih danışmanlık merkezleri oluşturuldu.

Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavları ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılarak başarılı sonuç elde eden öğrencilerin tercih döneminde kapsamlı rehberlik ve danışmanlık hizmeti almasını sağlamak amacıyla ilçe ve köylerindeki 6 ortaokul ve 3 lisede ‘Tercih Danışmanlığı Komisyonu’ kuruldu.

Oluşturulan tercih danışmanlık merkezleri ile TEOG ve LYS’ye giren öğrencilerin doğru tercih yapmaları hedefleniyor. Öğrenciler TEOG tercihleri için 14-24 Temmuz 2017, YGS-LYS tercihleri için ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında merkezlere başvurulabilecek.

TEOG ve LYS’de doğru tercih yapmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Hisarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, öğrencilerin en isabetli tercihlerine yerleşmelerini temenni ederek bütün öğrencilere başarılar diledi.(MA-EFE)

Yorumlar