Hatay Tanıtım Günleri

- Adalet Bakanı Gül: - "Gaziantep'e gelirken, Hatay'a gelirken hem turizminden hem gastronomisinden ama en önemlisi milli mücadele ruhundan bütün hemşehrilerimiz istifade edecektir. Bu ülke için, ay yıldızlı bayrağımız için ilk kurşunları atan, ölüme seve seve giden cengaverlerin yaşadığı bir ülkedeyiz, şehirdeyiz. Buna ne kadar şükretsek az"

Google Haberlere Abone ol
Hatay Tanıtım Günleri

ANKARA (AA) - Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Gaziantep'e gelirken, Hatay'a gelirken hem turizminden hem gastronomisinden ama en önemlisi milli mücadele ruhundan bütün hemşehrilerimiz istifade edecektir. Bu ülke için, ay yıldızlı bayrağımız için ilk kurşunları atan, ölüme seve seve giden cengaverlerin yaşadığı bir ülkedeyiz, şehirdeyiz. Buna ne kadar şükretsek az." dedi.

Gül, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen Hatay Tanıtım Günleri'ne katıldı. Konuşmaların öncesinde mehter takımı ve Hatay yöresine özgü halk oyunları ekibi gösteri sundu.

Gül, etkinlikte yaptığı konuşmada, Amanos Tüneli'nin en yakın zamanda uygulamaya konulacağını belirterek, şunları söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız bölgemize müjdeledi. İnşallah Amanos Tüneli'ni en yakın zamanda hayata geçirecek şekilde uygulamaya koyacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetlerimizin Hatay'a ve bölgemizde yapmış olduğu hizmetler hepimizce malumdur. Ama inşallah Amanos Tüneli, bu işin zirvesi olacak. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, bütün şehirlerimiz, bölgemiz daha da yakın olacak. İnşallah Hatay'ı ve bölgemizi uçuracak. Hem istihdamı artıracak hem sanayiyi, üretimi artıracak çok önemli bir proje olacak."

Bu etkinlikteki yemeklerin, künefelerin Hatay'ın tanıtımı amacıyla hazırlandığını ifade eden Gül, tüm başkentlileri Hatay'a davet etti.

Hatay, Gaziantep, ve Kahramanmaraş'ın sadece bir gastronomi şehri olmadığını vurgulayan Gül, "Bu şehirler milli mücadelenin bağımsızlığın, istiklalin ve istikbalin kahraman şehirleridir, gazi şehirleridir. İstiklal mücadelesini yakan o meşalenin ölümsüz şehirleri ve çok güzel memleketimizin, yurdumuzun çok nadide köşelerinden biridir." diye konuştu.

Bakan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gaziantep'e gelirken, Hatay'a gelirken hem turizminden hem gastronomisinden ama en önemlisi milli mücadele ruhundan bütün hemşehrilerimiz istifade edecektir. Bu ülke için, ay yıldızlı bayrağımız için ilk kurşunları atan, ölüme seve seve giden cengaverlerin yaşadığı bir ülkedeyiz, şehirdeyiz. Buna ne kadar şükretsek az. 15 Temmuz bunlardan biriydi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin, namahrem eli uzanmasın diye hayasızca akını durdurduğu bir gündür 15 Temmuz. İşte istiklal mücadelesinde Hatay'ın nasıl öncülük yaptığını hepimiz biliyoruz. Bir daha bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diye Akif'in bu vasiyetini, bu milletimiz tutmuştur."

UNESCO'da, İstanbul, Kütahya ve Hatay'ın gastronomi şehirleri arasına girdiğini belirten Gül, bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.

- "Hatay'ın en önemli zenginliği, birliğidir, beraberliğidir"

Hatay'ın değerlerinin herkesin ortak değerleri olduğunu ve orada yaşayan medeniyetlerin ortak değerlerinin ülke için önem taşıdığını belirten Abdulhamit Gül, şunları kaydetti:

"Dili, dini, etnik aidiyeti ne olursa olsun, bir arada yaşayabilme kültürü, yemeğinden, içmesinden, kültüründen daha öne çıkan çok önemli bir zenginliktir. Hatay'ın en önemli zenginliği birliğidir, beraberliğidir, kardeşliğidir, hoşgörüsüdür. Bunu da sizler ayakta tutuyorsunuz. Hangi düşünce, hangi yaşam tarzı, hangi inançta olursa olsun, bunların hepsini birer zenginlik, farklılıkları bir arada olmanın zenginliği, kaynaşmanın vesilesi olarak gören anlayış içerisinde, inşallah kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz kıyamete kadar daim olacak. Hatay bir serhat şehrimizdir. Ülkemizi kıskaca almak isteyen terör örgütlerinin bugünlerde, bu yıllarda ne kadar yoğun bir şekilde çaba gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Ama Hatay, Gaziantep bütün serhat şehirlerimiz asla teröre prim vermeden birliğini, beraberliğini daim kılacak. Yanıbaşımızda Suriye'de yaşananları görüyoruz. Ana kucağı şefkatiyle Hatay'ımız, mültecilere, misafirlere ev sahipliği yapıyor. İnşallah bu sıkıntıların en kısa zamanda sona ereceğine inancımız tamdır."

Etkinlikte, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Birlik Vakfı Başkanı İhsan Aydeğer de birer konuşma yaptı.

Yorumlar