Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu’ndan aşure dağıtımı

Muş’un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı yapıldı.Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idaresi tarafından okul pansiyonu yemekhanesinde öğrenci ile kamu kurum ve kuruluş...

Google Haberlere Abone ol
Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu’ndan aşure dağıtımı

Muş’un Hasköy ilçesindeki Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı yapıldı.

Hasköy Said Nursi İmam Hatip Ortaokulu idaresi tarafından okul pansiyonu yemekhanesinde öğrenci ile kamu kurum ve kuruluş personellerine aşure ikram edildi. 500 kişi için hazırlanan aşureler misafir ve öğrencilere dağıtıldı. Öğrenciler, toplu halde dua ederek ardından aşurelerini yemeye başladılar. Aşure dağıtımından ve okulun bu hizmetinden memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler, manevi duygularının kabardığını söylediler. Bu tür etkinliklerin kendileri için çok önemli olduğunu belirten öğrenciler, böylelikle hem paylaşmayı hem de kaynaşmayı öğrendiklerini dile getirdiler.

Aşure dağıtımı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Yakup Atış ise, öğrencilerin kendilerine emanet olduğunu ve onlara evlerindeki rahatlığı aratmamak için bu tür faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Muharrem ayının bolluk ve bereket getirdiğini kaydeden Atış, “Öğrencilerimizi bu tür faaliyetlerle hem motive etmeye hem de paylaşımcı olmaya alıştırıyoruz” dedi.

Yorumlar