Yeşim Salkım ve Metin Uca’dan Adana’da kurulacak ‘danışma evine’ destek

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Adana’ya kazandırmayı hedeflediği özel gereksinimleri olan çocukların ailelerine destek verecek ‘danışma evi’ projesine destek veren Yeşim Salkım ve Metin Uca, sergiledikleri ‘Ve Kadınlar...

Google Haberlere Abone ol
Yeşim Salkım ve Metin Uca’dan Adana’da kurulacak ‘danışma evine’ destek

Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin Adana’ya kazandırmayı hedeflediği özel gereksinimleri olan çocukların ailelerine destek verecek ‘danışma evi’ projesine destek veren Yeşim Salkım ve Metin Uca, sergiledikleri ‘Ve Kadınlar Ve Adamlar’ müzikali ile Adanalıları coşturdu.

Programa katılmak için Adana’ya gelen Yeşim Salkım ve televizyon programcısı Metin Uca, Artı Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler ile birlikte ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Ünlü sanatçılar Salkım ve Uca, Adana’ya, engelli danışma evi kurulmasına destek olmak için geldiklerini söyledi. Başkan Sözlü de danışma evinin yerini temin etme konusunda yardımcı olma sözü verdi.

Sahne öncesinde Yeşim Salkım ve Metin Uca, “Ve Kadınlar Ve Adamlar müzikali bizim yeni gösterimiz. Adana’nın uğuruna inanıyoruz. Bu yüzden gösterimize buradan başladık. Bizim için çok önemli olan diğer konu da camadamlar ve diğer özel gereksinimleri olan çocukların ailelerinin eğitilmesine yönelik kurulacak danışma evi için yapılan bir etkinliğe destek olmak. Artı Özel Eğitim Gönüllülerinin yanında gönüllü olmak bizim için de çok keyifli. Bizim de gönlümüz istiyor ki daha fazla destek olalım, beraber olalım. Bu dernek üyelerinin çok kıymetli olduklarını düşünüyoruz. İnsanları bilinçlendirmek adına, kadını bilinçlendirmek adına olan bu sosyal sorumluluk projelerine hep destek olacağız.” dediler.

İNSANLAR BİRÇOK ŞEYİN FARKINDA OLMALI

‘Ve Kadınlar Ve Adamlar’ müzikalinden de söz eden Salkım ve Uca şu bilgileri verdi: “Aşk adamı nasıl aptallaştırıyor? mu dersek kendine mi getiriyor? Dersek hangisi doğru olur bilmiyoruz ama hayatın giderek facebook’laştığı bir ortamda eski zamanın önemli adamlarının aşık olma ve bunu dile getirme biçimlerinden yola çıkarak, bir ayağı günümüzde bir ayağı geçmişte olan ilginç bir müzikli gösteri hazırladık. Bu gösteri klasik konserlere de alternatif olduğu gibi aynı zaman da sahne üstündeki Show’lara da bir alternatif. Davetliler dinleyecekleri müziklerin yanı sıra yeni duyacakları isimlerin öykülerini belli bir dramatik akışla izleyecekler. İnsanların gülerek birçok şeyin farkında olmalarını istiyoruz. Yeni gösterimiz ve ulvi bir amaç için Adana’da olmamızdan çok mutluyuz. Bir gelenin bir daha gelebileceği çok eğlenip çok gülecekleri bir gösteri olacak.”

KAHKAHA VE ALKIŞ DİNMEDİ

Müzikali, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve eşi, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve üyeleri ile çok sayıda davetli izledi. Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleşen gösteride Metin Uca, anlaşılır bir dil ve kendine özgü anlatımlarıyla katılımcıları eğlendirirken Yeşim Salkım seslendirdiği eşsiz parçalarla dinleyicileri mest etti. Kahkaha ve alkışın kesilmediği gösteri sonunda katılımcılar ünlü sanatçılarla fotoğraf çektirme yarışına girdi.

CİHAN

Yorumlar