Yeşilçam’ın ‘kötü adamı’ toprağa verildi

Türk sinemasının önemli yüzlerinden Süheyl Eğriboz, tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yeşilçam’ın ‘kötü adamı’ toprağa verildi

Türk sinemasının önemli yüzlerinden Süheyl Eğriboz, tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetti. Eğriboz, İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenaze namazına katılan arkadaşları Yeşilçam’ın karakterlerine karşı vefasızlıktan yakındı.

Geçtiğimiz Kasım ayında rahatsızlanarak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ‘sütçü’ lakaplı Süheyl Eğriboz, hayata gözlerini yumdu. Eğriboz’un cenaze namazı ikindi namazına müteakip Aksaray Murat Paşa Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Yeşilçam’da çok sayıda filmde rol almış karakter isimler, Eğriboz’un yakınları ve sevenleri katıldı. Eğriboz, cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı’na son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına gelenler vefasızlıktan yakındı. Yüzlerce filmde rol almış karakterlerin bir çoğunun sosyal güvencesinin olmadığı, perişan bir şekilde yaşadıkları vurgulandı. Önemli filmlerde rol almış olan Yavuz Karakaş, Eğriboz’un iyi kalpli ‘kötü adam’ olduğuna dikkat çekerek, “700’e yakın filmde oynadı. Ancak dönemin önemli karakterlerinin en büyük sorunu sosyal güvencelerinin olmaması. Süheyl ağabey kısmen iyi durumdaydı. Ancak birçok arkadaşımız perişan bir şekilde yaşıyor.” dedi.

Süheyl Eğriboz ile beraber çok sayıda filmde rol almış olan Mehmet Uğur da “Cümlemizin başı sağ olsun. Bundan iki ay önce de böyle bir röportaj yaptık. Hastanelerde ve cami avlularında buluşuyoruz. Başka türlü buluşamıyoruz. Süheyl ağabeyi, bir çınarımızı kaybettik. Eski Yeşilçam’ı da eski oyuncuları da arıyoruz. Ancak bir insanı öldüğü zaman sahipleniyoruz. Vefasızlık var. Bizi hepten dışladılar. Sektör olarak Yeşilçam’ı dışladılar.” şeklinde sitem etti.


CİHAN

Yorumlar