Yazar Buhari, Adana’da okurlarıyla buluştu

Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli kalemlerinden M. Haki Buhari, “Benim Yarim Nilüfer Çiçeği: Lien” adlı yeni kitabını Adana’da okurları için imzaladı.Adana Optimum Outlet’in 2’nci katında düzenlenen imza gününe Büyükşehir...

Google Haberlere Abone ol
Yazar Buhari, Adana’da okurlarıyla buluştu

Çağdaş Türk Edebiyatı’nın önemli kalemlerinden M. Haki Buhari, “Benim Yarim Nilüfer Çiçeği: Lien” adlı yeni kitabını Adana’da okurları için imzaladı.

Adana Optimum Outlet’in 2’nci katında düzenlenen imza gününe Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdür Vekili Rahmi Pekar da katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yazar Buhari, yeni kitabını okuyucularıyla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını, kitap çalışmalarının devam edeceğini belirtti. Yazar Buhari, "Dünyanın her köşesinde okuyucularımız var, yoğun bir şekilde kitap isteğinde bulunuyorlar. Amerika, Azerbaycan, İspanya gibi ülkelere kitap gönderiyoruz. Umuyorum ki okuyucularımın desteği ile 'Benim Yarim Nilüfer Çiçeği' uluslararası bir kitap haline dönüşecek.” dedi.

Öykü kitabının hayatında dönüm noktası olduğunu söyleyen Buhari şöyle devam etti: “Yıllarca spor ve siyaset gibi geniş kitlelerin yer aldığı sosyal alanlarda bulundum, ama edebiyat dünyasının içinde olmak çok farklı bir olay. Bu kitap bana çok büyük sevinç ve mutluluk sağladı. Bugün bizleri yalnız bırakmayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü olmak üzere çok değerli okuyucularıma teşekkür ediyorum.”

İmza gününde duygu ve düşüncelerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise “Çok değerli yazarımız Sayın Haki Buhari, Türkiye’nin en değerli edebiyatçılardan birisi olarak kabul gördü. Yıllar boyunca elde ettiği kazanımların sonucunda çok güzel işlere imza atarak, öykü kitabı ile geniş kitlelere ulaşmayı başardı. Kendisi Adana’mızın yetiştirmiş olduğu değerler arasındadır. Burada kendisiyle olmaktan onur duydum.” diye konuştu.

Kitaplarını imzalayan Buhari, kısa sohbetler de ettiği okurlarının anı fotoğrafı çektirme isteklerini de yerine getirdi. Sinevizyon gösterimi ve canlı müzikle renklenen etkinliğe binlerce ziyaretçi katıldı. CİHAN

Yorumlar