Vali Mutlu, Bathonea’nın belgesel gösterimine katıldı

Kalesi, su yapıları, sütunlu binaları, antik limanları ve tarihi yollarıyla İstanbul’un bilinmeyen tarihini aydınlatan Bathonea kazı ve araştırmalarının belgesel gösterimi gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Vali Mutlu, Bathonea’nın belgesel gösterimine katıldı

Kalesi, su yapıları, sütunlu binaları, antik limanları ve tarihi yollarıyla İstanbul’un bilinmeyen tarihini aydınlatan Bathonea kazı ve araştırmalarının belgesel gösterimi gerçekleşti. Belgesel gösterimine; İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.

Bathonea belgeselinin gösterimi ve hava fotoğrafçısı rahmetli Murat Öztürk adına düzenlenen ‘Gökyüzünde Bathonea’ fotoğraf sergisinin açılışı İstanbul İl Özel İdaresi'nde Vali Mutlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Programda; İstanbul İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan 55 dakikalık Bathonea belgeseli Vali Mutlu ve açılışa katılan çok sayıda davetli tarafından izlendi. 55 dakikalık belgeselde, kazı ekibinin alanda yaptığı çalışmalara ve uzmanlarla yapılan röportajlara yer verildi.

Belgeselin izlenmesinin ardında konuşma yapan Vali Mutlu, belgeseli hazırlayan ekibe teşekkürlerini iletti. Mutlu, “Belgeselin başında heyecan verici olduğunu söylemiştim şuanda aynı heyecanı yaşıyorum. Bu şehrin bilinmeyeni çok fazla geçmişle bugün arasında ulaşmamız gereken çok şey var. İstanbul’un tüm bileşenleri kazı ekibine olan desteğini sürdürecek orayı Yarım Burgaz mağarasıyla birleştirerek bir ören yeri haline getirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul çok önemli bir şehir olduğunu söyleyen Mutlu, “Bathonea bizim tarihimizin bilinmesi İstanbul’un tarihinin doğru yazılabilmesi için mutlaka değerlendirmemiz çalışmamız gereken bir yerdir dolayısıyla İstanbul bizim için ne kadar değerliyse bu şehrin tarihide o kadar önemli.” diye konuştu.

Belgeselin izlenmesinin ardından Vali Mutlu, hava fotoğrafçısı rahmetli Murat Öztürk adına düzenlenen ‘Gökyüzünde Bathonea’ fotoğraf sergisini gezdi.
CİHAN

Yorumlar