Usta oyuncu Altan Günbay vefat etti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Altan Günbay hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Usta oyuncu Altan Günbay vefat etti

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Yeşilçam’ın usta oyuncusu Altan Günbay hayatını kaybetti. Bugüne kadar 100’ü aşkın filmde oynayan Günbay, yapımcılıkta yapmıştı.

Yeşilçam oyuncularından Altan Günbay 82 yaşında hayata gözlerini yumdu. Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ve tedavi gören Altan Günbay, bugüne kadar 100’ü aşkın sinema filminde oynamış ve yapımcılıkta yapmıştı.

Sinema Oyuncuları Derneği Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Üyemiz sanatçı Altan Günbay’ın ölümü hepimizi derinden sarsmıştır. Ailesine ve yakınlarına, tüm sinema ve sanat dünyasına baş sağlığı diliyoruz." denildi.

19 Ocak 1932 tarihinde Konya’da doğumlu olan Altan Günbay, Gazi Lisesi’nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuarı’nı bitirdi ve Almanya'da eğitim gördü.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde çalıştı. Sahneye ilk defa 1954 yılında ‘Cavalleria Rusticana’ operasıyla çıktı. Othello, lucia , Carmen, Salome gibi 20 operada başrol oynadı. 1969 yılında İstanbul Devlet Operası’nın kurulmasıyla birlikte İstanbul’a nakil oldu. İstanbul’da 30 yıl boyunca sürdürdüğü solist sanatçılığının yanı sıra rejisörlük ve müdür yardımcılığı görevlerinde de bulundu.

1964 yılında ‘Şehrazat’ filmiyle sinemaya başladı. 250 den fazla filmde oynadı. Bir zamanlar Türkiye'nin Yull Bryner'i olarak tanınmış, aslında kel olmadığı halde özellikle saçlarını kazıtmıştır. 1966 yapımı ‘Altın Çocuk’ filminde yönetmen Memduh Ün saçlarını kazıtmasını isteyince filmden sonraki 18 yıl boyunca saçlıyken saçsız gezmiştir.

Günbüy, Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinde ‘Haluk’ karakterinin babasını da canlandırmıştı. ‘Uykusuz Geceler’ filminin fon müziği yapan Günbay , ‘Buğulu Gözler’, ‘Bekliyorum’ gibi bir çok şarkı da besteledi. 1982 yılında ‘Beni Unutma’, ve ‘Seni Kalbime Gömdüm’ filmlerinin yapımcılığını yaptı.
CİHAN

Yorumlar