Urla'da sanat denize taştı

İzmir'in Urla Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Derneği, ilginç bir çalışmaya imza attı. Aralarında Urlalı ressamların da bulunduğu, çeşitli şehirlerden gelen 100’e yakın ressam, Uluslararası Suluboya Derneği’nin düzenlediği Denizde...

Google Haberlere Abone ol
Urla'da sanat denize taştı

İzmir'in Urla Belediyesi ile Uluslararası Suluboya Derneği, ilginç bir çalışmaya imza attı. Aralarında Urlalı ressamların da bulunduğu, çeşitli şehirlerden gelen 100’e yakın ressam, Uluslararası Suluboya Derneği’nin düzenlediği Denizde Suluboya Şenliği'nde biraraya geldi. Şölende ressamlar, Urla İskele’deki Liman Tepe’de şövalelerini suyun içine yerleştirerek denizin içinde resim yaptı.

Şenliği kendilerini dünyaya duyurmak için yaptıklarını belirten Dernek Kurucu Başkanı Atanur Doğan, “Bu şenliği uluslararası şenliğe çevirmek istiyoruz. Bu etkinlik, bizim için aynı zamanda bir altyapı çalışması oldu.” dedi. Dernek Başkanı Rabia Eyriboyunoğlu da, “Urla’daki Sanat Sokağı ile sanat sokağa taşınıyor, biz de suluboya resimlerimizi denize taşımak istedik. Bizim için çok keyifli bir deneyim oldu.” şeklinde konuştu. Ressamları resimlerini yaparken ziyaret eden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da, “Hepimize ilham veren Urlamız’ın denizlerinde bu tür etkinliklerin gerçekleşmesi çok güzel. Urla Belediyesi olarak da her zaman destek vereceğiz.” dedi.

ÖDÜLLER SANAT SOKAĞI’NDA SAHİPLERİNİ BULDU

Ressamların denizde yaptığı resimlerinin değerlendirildiği yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Başkan Uyar verdi. Sanat Sokağı’ndaki Uyar, sergilenen resimleri inceleyerek, “Ressamlarımızı başarılarından dolayı kutluyorum. Dilerim önümüzdeki sene Denizde Suluboya Şenliği”ni uluslararası bir festivalle dünyaya açarız.” diye konuştu.

Yarışmada Mehmet Nejatzade birinci, Muzaffer Tepekule ikinci, Ayten Taşpınar üçüncü oldu. “International Watercolor Society” adlı topluluklarla birlikte birçok ülkeden suluboya ressamlarıyla yarışmalar düzenleyen topluluk, Kum Denizi'nde kamp kurarak Urla’da keyifli bir gece de geçirdi. CİHAN

Yorumlar