Ünlü şairler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ı ziyaret etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenleyeceği 4.

Google Haberlere Abone ol
Ünlü şairler Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz’ı ziyaret etti

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın düzenleyeceği 4. Uluslararası Şiir Günleri etkinliği için Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinden Samsun’a gelen ünlü şairler, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret etti. 20-22 Aralık tarihleri arasında şiirseverlerin karşısına çıkacak şairler, ziyarette Başkan Yılmaz ile sohbet etti.

Yavuz Bülent Bakiler, Cemal Safi, Abdullah Satoğlu, İlter Yeşilay, Haluk Çetin, Yahya Akengin, Mehmet Nuri Parmaksız, Dr. Beste Sakallı ve Anar Rızayev’in katıldığı başkanlık makamındaki ziyarette şairlere Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş eşlik etti. Şair Ataol Behramoğlu ile şair Zeynel Beksaç’ın Kosova’dan yarın geleceği öğrenildi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’a bilgi veren Daire Başkanı Necmi Camaş, şairlerin Samsunluları şiirin doruğuna çıkaracaklarını söyledi. Büyükşehir Sanat Merkezi’nde gerçekleşen organizasyona titizlikle hazırlandıklarını ifade eden Camaş, şairlerin kendilerine gönülden destek olduklarının altını çizdi. Şairleri özlemle beklediğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Samsunluların sanata doyacakları iki gün geçireceğini vurguladı. Yılmaz, şairleri Samsun’da ağırlamaktan da büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

4. Uluslararası Şiir Günleri etkinliğine KKTC’den katılan şair Dr. Beste Sakallı, Samsun’u çok beğendiğini belirterek, “Samsun’a her geldiğimizde güzelleşmiş olarak buluyoruz. Hem yapı olarak kalkınma görürken aynı zamanda sanatın da geri planda olmaması, şiirin de bununla yanında birlikte yürümesi, şiirle uğraşan sanatsever şair ve yazar olarak Kıbrıs’tan çok güzel görünüyor. Samsun’da şiirin konuşulması ve şiirin sesinin duyulması çok güzel. Sizlere ve tüm ekibinize teşekkür etmek isterim. Şiiri de yoğun ve hareketli gündemin arasına sokmanız bir anlamda önemli. Organizasyon da müthiş olmuş. Aynı mutlulukla döneceğimize eminim.” şeklinde konuştu.

Şair Mehmet Nuri Parmaksız ise seçimden sonra Samsun’da büyük çaplı kitap fuarı düzenlemek istediklerini açıkladı. Şair Parmaksız, “Son 3 yıldır Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çıkardığı kitapları ülkenin her tarafına gönderiyoruz. Seçimden sonra mayıs içinde olabilir Samsun’da büyük bir kitap fuarı yapmak istiyoruz. Bundan sonra da geleneksel hale gelmesinde desteğimizi vereceğiz. Samsun’da olması komşu illeri de buraya getirecektir.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar