Üniversiteye modern konservatuvar binası

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuvarı, müzik eğitimi için özel tasarlanan yeni binasına kavuştu.

Google Haberlere Abone ol
Üniversiteye modern konservatuvar binası

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Devlet Konservatuvarı, müzik eğitimi için özel tasarlanan yeni binasına kavuştu.

1998 yılından bu yana 152 Evler Mahallesi’nde eski eğitim enstitüsü olan binada hizmet veren UÜ Devlet Konservatuvarı’nın Görükle yerleşkesi içindeki yeni binası, düzenlenen törenle eğitime açıldı. Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın açılışına Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, rektör yardımcıları, rektör danışmanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

UÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. İsmail Göğüş, Bursa’nın 1998’de Cumhuriyet’in kuruluşunun 75. Yılında Rektör Prof. Dr. Ayhan Kızıl döneminde konservatuvarına kavuştuğunu belirterek, bunun Bursa’nın gelişimi ve prestiji açısından son derece itici güç olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek’in kendilerini yeni binalarına kavuşturduğunu belirten Göğüş, ayrıca kendilerine yaklaşık 1 milyon liralık malzeme alımı yapıldığını söyledi. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek de, konservatuvarların üniversitelerin prestijleri olduğuna işaret ederek, “Bugün Uludağ Üniversitesi’nin gurur günlerinden biri. Bu prestiji ise binalardan çok öğrenciler sağlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından, UÜ Devlet konservatuvarı Akademik Oda Orkestrası ve Gençlik Senfoni Orkestrası, kendi konser salonunda konser verdi. Şef Koral Çalgan’ın yönettiği konsere kemanıyla Cihat Aşkın, viyolasıyla Görkem Çalgan da solist olarak katıldı. CİHAN

Yorumlar