Uluslararası suluboya bienali düzenlenecek

Türkiye merkezli International Watercolor Society-IWS ortaklığıyla Nevşehir’de 'Uluslararası Suluboya Bienali' düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası suluboya bienali düzenlenecek

Türkiye merkezli International Watercolor Society-IWS ortaklığıyla Nevşehir’de 'Uluslararası Suluboya Bienali' düzenlenecek. Bienal kapsamında, gerçekleştirilen yarışma sonucu uluslararası kategoride ilk üç, ulusal kategoride ilk üç ve ulusal kategoride 19 yaş altı dereceye giren toplam 7 genç sanatçıya ödül verilecek. Dünyanın en önemli tarihi ve kültürel miraslarından olan Kapadokya’da önemli suluboya sanatçıları gelerek canlı performanslar yapacak ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde uluslararası düzeyde kapsamlı bir sergi açılacak.

Uluslararası Suluboya Derneği ile 2014 yılında ortak gerçekleştirilecek Suluboya Bienali, sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların kaynaşmasını ve bölgenin kültür ve sanat hayatına katkıda bulunması, sanat eğitimi veren kurumlar arasındaki dayanışmayı sağlaması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Suluboya, sanat tarihinde mağara resimlerinden itibaren dünyanın en köklü teknikleri arasında yer alıyor. Geleneksel Türk resim sanatlarından ebru, hat ve minyatür sanatı ile aynı kategoride olması modern suluboya sanatının gelişiminde de önemli etkileri ve katkıları oldu. Suluboya Bienalinin Türkiye’de yapılması suluboya dünyasının dikkatlerini etkinlik üzerinde toplayacak.

Dünyaca önemli suluboya sanatçılarını, genç sanatçı adaylarıyla bir araya getiren Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uluslararası Suluboya Derneği, bu büyük buluşmayı 05-08 Mayıs 2014 tarihlerinde Kapadokya’da Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapacak. Etkinlik kapsamında ödül töreni, Bienal resepsiyonu ve derece alan sanatçıların eserleri, ulusal-uluslararası düzeyde usta sanatçı ve katılımcıların eserlerinin yer aldığı uluslararası suluboya sergilerinin yanı sıra sanatçılar canlı performans çalışmaları yapacak, panel ve söyleşiler düzenlenecek, profesyonel sanatçılar genç sanatçı adaylarıyla bilgi ve birikimlerini paylaşacaklar. Yıllar boyu farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Kapadokya bölgesinin eşsiz güzelliklerini, Bienale katılan sanatçılar resmedecekler.

Gerçekleştirilecek Bienal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Türkiye'nin, Kapadokya bölgesinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. “Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi” sloganı ile dünya barışına, ülkenin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi dünya suluboya sanatına önderlik ve ev sahipliği yaparak Kapadokya için ayrı bir anlam ve önem taşıyacak.
CİHAN

Yorumlar