Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu, cuma günü Bursa'da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın ortaklaşa düzenledikleri 'Uzaktaki Yakîn' Uluslararası Hazreti Üftâde Sempozumu 18 -19-20 Nisan tarihlerinde Bursa'da gerç.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu, cuma günü Bursa'da başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Kadınları Kültür Derneği (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi ve Kerim Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın ortaklaşa düzenledikleri 'Uzaktaki Yakîn' Uluslararası Hazreti Üftâde Sempozumu 18 -19-20 Nisan tarihlerinde Bursa'da gerçekleştirilecek.

    Düşünce, ahlak ve gönül dünyâsında asırlar boyunca büyük iz bırakan Âriflerin Sultânı Üftâde Hazretleri'nin, mânevî şahsiyetinin daha iyi anlaşılması ve günümüz insanıyla buluşturulması amacıyla, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sâhipliğinde düzenlenecek olan sempozyum, yaklaşık 25 yerli yabancı akademisyenin katılacağı oturumlarla Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacak. TÜRKAD’dan yapılan açıklamada, Üftade Hazretleri’nin tasavvufi, tarihi ve ebedi açıdan daha iyi anlaşılmasına yönelik uluslar arası sempozyumun Bursa’da gerçekleştirileceği belirtildi.

    Açıklamada, sempozyuma ABD Kuzey Carolina Üniversitesi Dini Etüdler Bölümü’nden Prof. Dr. Carl Ernst, İstanbul üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Ekrem Demirli, ABD Boston Üniversitesi’nden Prof. Dr. James Morris’in de katılacağı vurgulandı. CİHAN

Yorumlar