Uluslararası Antalya Gitar Festivali başlıyor

Uluslararası Antalya Gitar Festivali 11-15 Şubat’ta başlıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Gitar Festivali bu yıl 11-15 Şubat tarihleri arasında Antalya Kültür Merk.

Google Haberlere Abone ol
Uluslararası Antalya Gitar Festivali başlıyor

Uluslararası Antalya Gitar Festivali 11-15 Şubat’ta başlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Gitar Festivali bu yıl 11-15 Şubat tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.Türkiye’nin ve dünyanın seçkin gitaristlerini ağırlayacak olan festival bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek.

Festivalde, Soner Egesel, Ahmet Kanneci, Hüsrev İsfandiyaroğlu, Jorge Cardoso, Sylvie Dagnac, Ignacio Rodes gibi sanatçıların yer alacağını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Akaydın, böyle usta sanatçıların benzersin performanslarına tanık olacaklarını söyledi.

Festivalin sadece konserlerle sınırlı kalmayacağını da hatırlatan Başkan Akaydın, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da klasik gitar çalan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençlerimiz için atölye çalışmaları düzenlenecek. Gençlerimiz bu atölye çalışmalarına katılarak, farklı ülkelerden gelen klasik gitar virtüözlerinden eğitim alma şansına sahip olacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek yarışma sonucunda başarılı olan bir gencimize Arif Türker Gündoğdu yapımı klasik gitar hediye edeceğiz ve kapanış töreninde ustalarıyla aynı sahneyi paylaşacak." dedi.

Bu yılki düzenlenecek festivalde ayrıca ilk iki festivalden farklı olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile ortak konser programı düzenleyecek.
CİHAN

Yorumlar