Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu salona sığmadı

Ukrayna'da ‘birleşen gönüller’ sloganıyla festival havasında gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları, festival havasında gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Ukrayna’da Türkçe Olimpiyatları coşkusu salona sığmadı

Ukrayna'da ‘birleşen gönüller’ sloganıyla festival havasında gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları, festival havasında gerçekleşti. Olimpiyat, Ukrayna Eğitim Bakanlığı himayesinde; Uluslararası Meridyen Okulu, Milli Taras Şevçenko Üniversitesi, Boris Grinçenko Üniversitesi, Dragamanova Milli Pedagoji Üniversitesi ve Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi tarafından organize edildi.
Kiev Çocuk ve Gençlik Sarayı’nda gerçekleşen final törenine üst düzey Türk ve Ukraynalı davetliler katıldı.
Törende Uluslararası Meridyen Okulu kurucularından Ahmet Aydın yaptığı konuşmasında; “Ülkede ilk olarak 2007 yılında 4 kurumdan 21 öğrenciyle dostluk ve sevgi yolculuğuna başlayan, Uluslararası Ukrayna Türkçe Olimpiyatları’na bu sene 55 kurumdan 455 öğrenci finale kaldı. Geçen yıllara göre Ukrayna-Türkiye dostluğuna katkı veren destek veren insanların sayısının daha da arttığından dolayı, bu senenin sloganı; ‘birleşen gönüller Ukrayna’ olarak ilan edildi.” dedi.
Etkinlikte, Meridyen Okulu öğrencileri Ukraynaca şarkılar ve halk danslarıyla etkinliğe renklendirdi. Etkinliğe katılanlara yapılan çekilişle çok sayıda kıymetli elektronik ev eşyası ve alış veriş çekleri hediye edildi. Hediyeler arasında en büyük ilgiliyi ise Türkiye gidiş-geliş uçak biletleri gördü.
Anna Bondar adlı bir öğrencinin geleneksel Ukrayna çalgısı bandura ile ‘'Hasretinle Yandı Gönlüm’ adlı şarkıyı seslendirmesi büyük beğeni topladı.
Programda üst düzey konuklar 19 farklı kategoride yarışarak dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

BÜTÜN DÜNYAYA BARIŞ VE HOŞGÖRÜ MESAJI VERİLDİ
Organizatör kuruluşlardan, Ukrayna-Türkiye Kültür Merkezi Müdürü Gökhan Demir ise davetlilere iki ülke arasında ilişkileri geliştirmek için hayata geçirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Demir; “Bu tür festivallere uluslararası ilişkilerin arttırılması, aynı zamanda şefkat, dayanışma, hoşgörü ve sevginin yaşatılması, güçlendirilmesi amacıyla destek oluyoruz. Bu şenlikte birlikte yaşama kültürünü benimsemiş, Ukrayna’nın masum çocuklarının dilleriyle bütün dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verildi.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar