Türkiye’nin en iyi solisti Bursa Anadolu Kız Lisesi'nden

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen liseler arası müzik yarışmasında katılan Bursa Anadolu Kız Lisesi solisti Nisanur Kömcü, en iyi kız solist dalında birincilik ödülü aldı.    Türkiye’nin dört bir yanından binlerce...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin en iyi solisti Bursa Anadolu Kız Lisesi'nden

Bu yıl 17.’si gerçekleştirilen liseler arası müzik yarışmasında katılan Bursa Anadolu Kız Lisesi solisti Nisanur Kömcü, en iyi kız solist dalında birincilik ödülü aldı.

    Türkiye’nin dört bir yanından binlerce liseli gencin katıldığı 17. liseler arası müzik yarışmasının finali İstanbul’da gerçekleştirildi. Finalde Bursa’yı temsil eden Anadolu Kız Lisesi solisti Nisanur Kömcü, en iyi kız solist dalında birincilik ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde büyük heyecan yaşayan Anadolu Kız Lisesi öğrencileri sevinçlerini arkadaşlarıyla paylaştı.

    Türkiye genelinde yapılan yarışmaya icra dalında 378 lise, beste dalında ise 33 lise müracaat etti. Çeşitli kentlerde yapılan elemeler neticesinde beste dalında 7, icra dalında 36 lise finallere kalma başarısı gösterdi.

    İstanbul’da gerçekleştirilen finalde icra, beste, enstrüman, sahne şovu, orkestra, en iyi erkek ve en iyi kız solist dallarında ödüller sahiplerini buldu. Yarışmada Bursa’yı temsil eden Bursa Anadolu Kız Lisesi en iyi solist dalında birinci olma başarısı gösterdi. CİHAN

Yorumlar