Türkiye’de ilk Çin filmi Fethiye’de çekilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde film çekecek olan Çinli sinemacılar ilçede incelemelerde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’de ilk Çin filmi Fethiye’de çekilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile Muğla’nın Fethiye ilçesinde film çekecek olan Çinli sinemacılar ilçede incelemelerde bulundu. Türkiye’de çekilecek ilk Çin filmi olacak 'Love, But Not Love' (Aşk, Ancak Aşk da Değil) adlı filmin çekimleri, kentin tarihi mekanlarında yapılacak.

Geçtiğimiz yıl James Bond serisinin son filmi Sky Fool filminin çekimlerinin yapıldığı Fethiye, geçtiğimiz günlerde Cem Yılmaz ve Yılmaz Erdoğan’ın da rol aldığı Russel Crowe’un “The Water Diviner” filmine ev sahipliği yapmıştı. İki ünlü filminin çekimleri henüz bitmişken bu kez Çinli sinemacılar film çekimi için Fethiye’ye geldi. Hu Bo'nun daha önce dizi olarak da çekilen aynı isimli aşk romanından esinlenen filmin çekimleri tarihi Likya Yolu’nda gerçekleştirilecek.
Çin’den gelen aralarında filmin senaristlerinin de bulunduğu 4 kişilik ekip, Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nün yol göstericiliğinde ilçedeki tarihi ve turistik alanları gezdi. Babadağ’ın eteklerinden Ölüdeniz’i izledikten sonra Kayaköy’e gelen ekip, Gemile Koyu’nu ziyaret etti. Amintas Kaya Mezarları ve Çalış Plajı’nda çekim yapılabilecek alanları inceleyen ekip, bu sırada bol bol fotoğraf çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin destek verdiği filmin dünyaca ünlü festivallere gönderileceğini belirten yapımcılardan Levent Uluçer, ilk defa bir Çin filminin Türkiye’de çekileceğini söyledi. Şuan ön hazırlık gezisi yaptıklarını anlatan Uluçer, senaryosu 1-2 ay içerisinde bitecek olan filmle ilgili Türkiye sahnelerinin yerinin daha da netlik kazanacağını açıkladı.
Filmin Çin’de bulunan internet uygulamaları üzerinden 3-4 yıl içerisinde 50 milyona yakın insana ulaşmasını beklediklerini dile getiren Uluçer, kısa sürede Türkiye nüfusunun üzerinde rakamların filmi izlemesini beklediklerini kaydetti. Uluçer, filmin Çinlilerin tüm dikkatini Türkiye ve özelinde Fethiye’ye çekeceğini aktardı.
CİHAN

Yorumlar