Türkiye’de ‘döner’ Kuzey Kore’de ‘milsam’

Kuzey Kore’de son zamanlarda 'milsam' adı altında ‘döner’ furyası esiyor.Kuzey Kore’de son zamanlarda döner furyasının esmesi Kuzey Kore Merkez Kanalı’na da yansıdı. Kuzey Korelilerin ‘milsam’ (Korece, un sarma) adını verdiği dönerler,...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’de ‘döner’ Kuzey Kore’de ‘milsam’

Kuzey Kore’de son zamanlarda 'milsam' adı altında ‘döner’ furyası esiyor.

Kuzey Kore’de son zamanlarda döner furyasının esmesi Kuzey Kore Merkez Kanalı’na da yansıdı. Kuzey Korelilerin ‘milsam’ (Korece, un sarma) adını verdiği dönerler, fabrikalarda toplu şekillerde üretiliyor, ve ülkedeki döner satış noktalarına dağıtılıyor. Genelde tavuk etini tercih eden Koreliler, dürümün içine ise kendilerine has turşu ve sebzeleri koyuyorlar.

Televizyona röportaj veren halk ise son zamanlarda milsan yemeyi tercih ettiklerini söyledi. Döner fabrikalarından sorumlu Jung Geun-cheol adındaki yetkili ise, halka farklı yemek kültürlerini ulaştırmaktan memnun olduklarını aktardı. “Büyük önderimiz Kim Jong-il’in vizyonu ile bu işe başladık. Halkımıza daha lezzetli küçük bir şey başarmışsak bize ne mutlu” ifadelerini kullanan Jung, “Önderimiz Kim Jong-il’in tavsiyesi ile halkımızın yemek ihtiyacını karşılamak için böyle bir üretime geçtik.” diye konuştu.

Ölen lider Kim Jong-il’in döner kesen satıcıların önünden geçerken görüntülenen fotoğrafları geçtiğimiz yıllarda basında yer almıştı.

CİHAN

Yorumlar