Türkivizyon'un birincisi Azerbaycan oldu

Eurovisyon’a alternatif olarak gösterilen ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın birincisi Azerbaycan oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkivizyon'un birincisi Azerbaycan oldu

Eurovisyon’a alternatif olarak gösterilen ve bu yıl birincisi gerçekleştirilen Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın birincisi Azerbaycan oldu.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen ve 24 ülkeden katılan jüri tarafından değerlendirilen yarışmanın birincisi Azerbaycan oldu. Belarus ikinci, Ukrayna üçüncü, Türkiye ise altıncı oldu. Birinciye; Altın Anka, ikinciye; Gümüş Anka ve üçüncüye ise Bronz Anka heykeli takdim edildi.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti organizasyonu kapsamında yapılan Türkvizyon Şarkı Yarışması'nın finali 12 ülkenin katılımıyla Anadolu Üniversitesi İkieylül Kampüsü Beden Eğitim Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Hükümet adına törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği telgraflar okundu.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen yarışmada 12 ülkenin sanatçıları sahneye çıkarak şarkılarını seslendirdi. Vatandaşlar, sahneye çıkan şarkıcılara bayraklarla ve alkışlarla destek verdi. Yarışma sonrasında 24 ülkeden katılan jüri dereceye girenleri belirledi. Jürinin değerlendirmesi sonrasında yarışmanın birincisi Azerbaycan oldu. Belarus ikinci, Ukrayna üçüncü Türkiye ise altıncı oldu. Birinciye; Altın Anka, ikinciye; Gümüş Anka ve üçüncüye ise Bronz Anka heykeli takdim edildi.

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof Dr. Nabi Avcı, Türkvizyon’un yarışmadan çok öte anlamlar taşıdığın söyledi. Bakan Avcı, “Türkvizyon dostluğumuzun, kardeşliğimizin, muhabbetimizin adı. Gönüller arasındaki köprü.” dedi. Avcı, Türkvizyon’un gelenekselleşerek nice yıllar gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise, Türkvizyon yapıldığı bu geceye tarih an olarak nitelendirdi. Gönül birliğine atıfta bulunan Vali Tuna, “Kimsenin gönlü kırılmasın. Gönül birliğimiz hep daim olsun. Gönülleri birleştirmek için yola çıktık ve bunun daim olmasını temenni ediyoruz. Bu yarışmanın birincisi tüm Türk dünyası, sevgi, hoşgörü ve birliktir.” diye konuştu.

Yarışmada birinci olan Azerbaycan grubu yaptığı açıklamada, “Birinci olduğumuz için mutluyuz. Önemli olan dereceye girmek değil. Kazanan sonuçta Türk Dünyası olacak. Ama kazanan Azerbaycan oldu, mutluyuz, sevinçliyiz.” şeklinde duygularını dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar