'Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu' düzenlenecek

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği ortaklaşa 1.

Google Haberlere Abone ol
'Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu' düzenlenecek

Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği ortaklaşa 1. Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyuma 22 ülkeden 80 akademisyen, yazar ve yayıncı katılacak.

Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir’de etkinlikler devam ediyor. Bu kapsamda 14-17 Nisan tarihlerinde Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği 1.Uluslararası Avrasya Türk Dünyası Çocuk Edebiyatı Yayıncılığı Sempozyumu düzenleyecek. Sempozyuma Türk Dünyasından 22 ülkeden konusunda uzman 80 akademisyen, yayıncı ve yazar katılacak.

Avrasya Kütüphaneciler Birliği Derneği’nden yapılan açıklamada çocukları doğru şekilde yönlendirerek kitaplar, süreli yayınlar gibi klasik kaynakların yanı sıra geleceğin teknolojisi olan elektronik ortamdaki e-kitap, z-kitap gibi bilgi kaynaklarının doyurucu içeriğiyle buluşturmak olacağı belirtildi. Türk Dünyası çocuklarını kendi kültürümüzle tanıştırılacağı vurgulanan açıklamada şunlar yer alıyor: “Onları kendi kültürümüzle tanıştırarak, bilgi kaynaklarıyla olan bir ömür boyu sürecek dostluklarına önayak olmak öncelikle biz kütüphanecilerin temel sorumluluklarındandır. Bu nedenle Türk Dünyası Çocuk Edebiyatının kendi temelleri üzerine inşa edilmesi sağlanmalıdır.”

Sempozyum süresince Eskişehir’in çeşitli okullarında 18 yazara imza günü düzenlenecek ve 13 bin çocuk kitabının dağıtımı yapılacak. Ayrıca, Gölge Oyunu, Hacivat-Karagöz gösterileri sahnelenecek, 9.000 Hacivat-Karagöz oyun setinin dağıtımı gerçekleştirilecektir. TRT Ankara Radyosu THM Çocuk Korosu ile sempozyum kapsamında oluşturulan Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti THM Çocuk Korosu” da 15 Nisan tarihinde Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezinde bir konser verecek. Bununla birlikte yine sempozyum kapsamında Yrd. Doç. Dr. Zeki Gürel’in hazırladığı “Şangrak Türk Dünyası Çocuk Edebiyatına Giriş” adlı kitabın basımı gerçekleştirilecek. CİHAN

Yorumlar