Tuba Büyüküstün, çocuklar için ‘İyi Niyet Elçisi’ oldu

Sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, çocuklar için UNICEF Türkiye ‘İyi Niyet Elçisi’ oldu. Büyüküstün, "Bir anne olarak her şeyden önce bir insan olarak UNİCEF ailesine katılmak benim için büyük bir onur. UNİCEF ‘İyi Niyet...

Google Haberlere Abone ol
Tuba Büyüküstün, çocuklar için ‘İyi Niyet Elçisi’ oldu

Sinema ve dizi oyuncusu Tuba Büyüküstün, çocuklar için UNICEF Türkiye ‘İyi Niyet Elçisi’ oldu. Büyüküstün, "Bir anne olarak her şeyden önce bir insan olarak UNİCEF ailesine katılmak benim için büyük bir onur. UNİCEF ‘İyi Niyet Elçisi’ olarak bugünden itibaren normal durularda çocukların haklarının iyileştirilmesi, olağanüstü hallerde de çocukların haklarının korunması için çalışacağım.” dedi.

UNICEF, yeni dönemde Türk sinemasının genç kuşak temsilcileri arasında yer alan Tuba Büyüküstün ile dünya çocukları için birlikte çalışacak. Tuba Büyüküstün, hem Türkiye'de çocukların maruz kaldığı sorunlara ve çözüm yollarına dikkat çeken iyilik elçilerinden biri oldu. Büyüküstün, Feriye Lokantası’nda düzenlenen basın toplantısıyla 'İyi Niyet Elçisi’ anlaşmasını imzaladı.

Tuba Büyüküstün, bir anne olarak her şeyden önce bir insan olarak UNİCEF ailesine katılmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Büyüküstün, “UNİCEF iyi niyet elçisi olarak bugünden itibaren UNİCEF ile normal durumlarda çocukların haklarının korunması ve iyileştirilmesi, olağanüstü hallerde de çocukların haklarının korunması için çalışacağım.” diye konuştu.

UNİCEF ailesi olarak beraber çalışacaklarını belirten Büyüküstün, şunları kaydetti: “UNİCEF çocukların eğitimleriyle ilgili çok ciddi çalışmalara imza atıyor. Türkiye’de şuanda 18 yaşın altında yaklaşık 400 bin Suriyeli var. Soma’da yaşanan olayla ilgili oradaki çocukların psikolojileri düzeltilmesi amacıyla plan program çerçevesinde çalışmalar yapılıyor. Nasıl en faydalı olabiliriz buna konjonktür ile beraber karar vereceğiz.”

Geçen hafta Soma’da yaşanan olaylar dolayısıyla üzüntülü günler geçirildiğini söyleyen Büyüküstün, "İnsanoğlu her zaman afetin, olağanüstü bir savaşın ortasında olabiliyor. Ve bu savaşlardan en çok çocuklar etkileniyor. Biz bu durumlarda geleceğin yetişkinleri olarak çocuklarımızı koruma altına almalıyız. Bu yüzden Turkiye’deki Suriyeli ve Soma’daki çocuklarımız için UNİCEF olarak bir plan, program çerçevesinde bir takim çalışmalar yapacağız.” dedi.

Soma’ya henüz gitmediğini ancak UNİCEF’in Soma ile ilgili planladığı şeylerin olduğunu vurgulayan Büyüküstün, “Daha çok oradaki çocukların psikolojilerinin düzeltilmesi ve diğer çocuklarla kaynaştırılarak rehabilite edilmesi gibi planlar. Bunlar gerçekleştirildiği taktirde en kısa zamanda Soma’ya gitmeyi planlıyorum." şeklinde konuştu.

UNICEF Türkiye Temsilcisi Dr. Ayman Abulaban ise, Tuğba Büyük Üstün’ün 'İyi niyet elçiliği'ni kabul etmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Abulaban, “Türkiye’de bulunan Suriyeli çocukların, Türkiye’de bulunan Türk çocukların, tüm dünyadaki çocukların korunmaya hakkı var. Okula gitme hakkına sahipler, daha sağlıklı bir hayat sürme hakkına sahipler. Burada bizim rolümüz bu tarz işbirlikleri sağlayarak çocukların geleceğinin teminat altına almak. Tuğba Büyüküstün ile olan işbirliği ile bu mesajın çok daha güçlü iletileceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

1946 yılından bugüne, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan her türlü dram ve savunmasız çocuklar için çalışan UNICEF, kanaat önderi olmuş ünlü isimlerle sosyal sorumluluk alanında işbirliği başlatan ve bunu yürüten bir organizasyon.

CİHAN

Yorumlar