TRT-HD’den muhteşem ‘yeni yıl’ konserleri

TRT-HD kanalı artık geleneksel hale getirdiği üzere, yeni yıl konserlerini yayınlamaya hazır.

Google Haberlere Abone ol
TRT-HD’den muhteşem ‘yeni yıl’ konserleri

TRT-HD kanalı artık geleneksel hale getirdiği üzere, yeni yıl konserlerini yayınlamaya hazır. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri TRT-HD’den, 31 Aralık 2013’te saat 20.15’ten itibaren izlenebilir.

Dünyanın sayılı klasik müzik orkestralarınca icra edilen ‘yeni yıl konserleri, her yılın sonunda ve yeni yılın ilk günlerinde, canlı ve banttan yayınlarla, çeşitli yayın kurumları aracılığıyla dünya genelinde izleyiciyle buluşuyor. Söz konusu konserlerin Türkiye'de yayın hakkına sahip tek kuruluş TRT ve TRT-HD kanalı da bu yılın sonunda ve yeni yılın ilk günlerinde, izleyicilerine konserler sunacak. Her yıl büyük beğeniyle izlenilen ve artık gelenekselleşen yeni yıl konser seçkisi ‘Gelenekten Geleceğe TRT-HD ile Yeni Yıl Konserleri’ başlığıyla yayınlanacak.

Yılbaşı gecesi Berlin Filarmoni Orkestrası, Viyana Filarmoni Orkestrası ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası birer konserleri izleyicisine seslenecek. Dünyaca ünlü Berlin Filarmoni Orkestrası'nın yeni yıl dolayısıyla verdiği konser, 31 Aralık 2013 günü saat 18.30’dan itibaren TRT-HD kanalından izlenebilir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri TRT-HD’den yayınlanacak. Orkestranın yeni yıl konseri, 31 Aralık 2013’te saat 20.15’ten itibaren TRT-HD’den izlenebilir. Dünyaca ünlü Viyana Filarmoni Orkestrası, 170 yıllık bir geçmişe ve klasik müzik alanında çok önemli bir yere sahip bulunuyor. Viyana Filarmoni’nin Viyana’da vereceği yeni yıl konseri, 1 Ocak 2014, yani yeni yılın ilk günü saat 12.15’ten itibaren TRT-HD’den canlı olarak yayınlanacak. Nobel Barış Ödülü'ne 2011’de aday gösterilen Şef Daniel Barenboim yönetimindeki orkestra ağırlıklı olarak Joseph Strauss’un eserlerini seslendirecek. CİHAN

Yorumlar