Trabzon'da okurlar yazarlarla buluşuyor

Trabzon’da, ‘Kitap Zamanı’ adı altında bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarını 5 günde 40 binin üzerinde kitapsever ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Trabzon'da okurlar yazarlarla buluşuyor

Trabzon’da, ‘Kitap Zamanı’ adı altında bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarını 5 günde 40 binin üzerinde kitapsever ziyaret etti. Çok sayıda yayınevinin yer aldığı fuarda, 50 yazar da okurlarıyla buluşuyor.

Akoluk Kitap Basın-Yayın Dağıtım tarafından düzenlenen fuarın açılışı, 21 Şubat Cuma günü Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın da katılımıyla yapılmıştı. Zorlu Grand Otel’deki kitap fuarı, kitapseverlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisini görüyor. Fuar, 5 günde 40’ın üzerinde okur tarafından ziyaret edildi. Kitapseverlere meraklılarının her türden kitaba ulaşma imkânı tanıyan fuarda, aralarında İlber Ortaylı, Nazan Bekiroğlu, Canan Tan, Banu Avar, Ali Çolak, Ahmet Günbay Yıldız, Mustafa Armağan, Fatih Çıtlak ve Yavuz Bahadıroğlu gibi tanınmış isimlerin de yer aldığı 50 yazar da okurlarıyla buluşuyor.

Düzenlenen söyleşilerle ziyaretçilerin sorularını cevaplayan yazarlar, ayna zamanda okurları için kitaplarını imzalıyor. Kitap Zamanı etkinliğinin bugünkü konuk yazarları Ali Çolak, Melih Tağtuğ, Cavidan Yılmaz ve Nadir Aşçı idi. Saat 15.00’de kitapseverlerle buluşan gazeteci-yazar Ali Çolak, düzenlenen söyleşide okurlarının sorularını cevaplandırdı. Çolak, daha sonra kitaplarını imzaladı.

Etkinlikte yarın ise Esma Âlâ, Mehmet Kartal, Okay Tiryakioğlu, Harun Çelik ve Tuncel Altınköprü kitapseverlerle bir araya gelecek. Akoluk Kitap Basın-Yayın Dağıtım Şirketi Sahibi Fatih Solak, ikincisini düzenledikleri etkinlikte 50 yazar, 50 yayınevini konuk ettiklerini söyledi. Solak, amaçlarının halkı ve öğrencileri okumaya teşvik etmek, kitaplarını okudukları yazarlarla onları buluşturmak olduğunu söyledi. Zorlu Grand Otel’de devam eden ‘Kitap Zamanı 2’ fuarı, 2 Mart’a kadar kitapseverleri bekliyor olacak.

CİHAN

Yorumlar