TİKA'dan Afganistan'a Türkçe kursu

Afganistan'da çeşitli alanlarda birçok projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ülkenin kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Türkçe ve meslek edindirme kursu açtı.

Google Haberlere Abone ol
TİKA'dan Afganistan'a Türkçe kursu

Açılan Türkçe ve meslek edindirme kurusunun açılış törenine TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Dairesinden Afganistan Masası Sorumlusu Çetin Kurtoğlu ve beraberindeki TİKA heyeti ile TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Burak Kadir Kıllıoğlu, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Abdul Samad Karim Harus, Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Aziz Sadık ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Genel Başkan Yardımcısı Harus, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla Afganistan genelinde önemli projeler hayata geçirdiğini belirtti.

Afganistan ile Türkiye arasındaki uzun geçmişe değinen Harus, iki ülke arasındaki dostluk bağının pekişerek devam ettiğini söyledi.

Harus, ''Açılışında bulunduğumuz bu kurs sayesinde yüzlerce gencimiz hem Türkçe hem de bir meslek öğrenecek.'' dedi.

Afganistan Türkmenleri İslami Birleşik Şurası Belh İl Başkanı Sadık da TİKA'nın, Afganistan halkının temel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yardım yaptığını kaydetti.

Türkiye'nin her zaman Afganistan halkının yanında olduğunu vurgulayan Sadık, Türk devleti ve halkına teşekkür etti.

Tören kurstaki kız öğrencilerin okuduğu Türkçe şiirlerle devam etti.

Kursta, Türkçe, bilgisayar, dikiş ve nakış eğitiminin yanı sıra dikiş makinelerinin tamiri de öğretilecek.

 

Yorumlar