Tenor Aysev: Türkiye’de sanat adına hiçbir şey yeterli değil

İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olan tenor Hakan Aysev, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverle biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tenor Aysev: Türkiye’de sanat adına hiçbir şey yeterli değil

İstanbul Opera ve Balesi sanatçısı olan tenor Hakan Aysev, Muğla'nın Bodrum ilçesinde sanatseverle biraraya geldi. Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası'nın Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlediği klasik müzik konserinde misafir sanatçı olarak sahneye çıktı. Konserden sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Aysev, Türkiye’de çok sesli müziğe önem verilmesi gerektiğini belirtti.

Hakan Aysev, “Türkiye'de dünya çapında önemli solistlerimiz var artık ama genel olarak binde bir buçuğu düşünürsek, Türkiye’de sanat adına hiçbir şey yeterli olamaz. O yüzden çok sesli müziğe biraz daha önem verilmesi gerekiyor. Oda orkestralarının, senfoni orkestralarının açılması gerekiyor. Devamlılığın sürmesi gerekiyor. Umarım devletimiz ve politikacılar, çok sesli müzik yapmaya daha çok destek verir, çünkü çok sesli müzik yapılan yerde, çok sesli düşünebilir insanlar. Daha demokratik yaşayabilirler. İnsanın insana saygı duyduğu toplumlar oluşur." dedi.

Aysev, yeni bir albüm çalışması yaptığını da açıklayarak, "Yeni bir albüm çalışması var. Neo klasik olacak. İçerisinde Rafet El Roman da olacak. Yaza, karışık bir albüm hazırlıyoruz. Onun dışında konserler devam ediyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar