Tarihe adını yazdıran kadınlar sergisi

İstanbul Fatih'te düzenlenen sergide, Türkiye'de mesleklerinde öncü 19 kadına ait, ünlü ressamlar tarafından yapılmış yağlı boya resimlerle büstler ve biyografi kolajları yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Tarihe adını yazdıran kadınlar sergisi

İstanbul Fatih Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırlanan "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" sergisi açıldı.

Fatih Belediyesi Merkez Bina fuaye alanında gerçekleşen serginin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, "Kadında anlam arayacaksanız, annenize ve kızınıza bakacaksınız. Kızınız için ne düşünüyorsanız, tüm kadınların geleceği için de onu düşüneceksiniz" dedi.

Kadının dört duvar arasında olmaması gerektiğini ifade eden Demir, kadının süreç içerisinde sosyal hayattan koptuğuna dikkati çekti.

Demir, kadının sadece çocuk yetiştirmede değil, toplumda da üstlendiği önemli rolleri olduğunu vurgulayarak, kadınların kendisini yetiştirmesi, üretmesi ve ürettiğini özgürce paylaşması gerektiğinin altını çizdi.

Gün kapsamında "Tarihe Adını Yazdıran Kadınlar" sergisini açtıklarını belirten Demir, "Belediyemizin fuaye alanında, rol model olmuş, 19 muhteşem kadının büst, yağlı boya resim ve biyografilerinin yer aldığı sergimizi açıyoruz. Serginin Fatih Belediyesi çatısı altında olmasından büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından serginin açılışı, Demir, Orta ve emekli polis müfettişi İnci Aksoy'un birlikte kurdele kesimiyle gerçekleşti.

Türkiye'de mesleklerinde öncü 19 kadına ait, ünlü ressamlar tarafından yapılmış yağlı boya resimlerle büstler ve biyografi kolajlarından oluşan sergi, 11 Mart'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar